Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Példátlan összefogás egy veszprémi családért

2017. szeptember 20. 12:35
Egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem szervez jótékonysági árverést egy rászoruló veszprémi anya és gyermekei részére.

„A szociális gondozó végzettségű Ildikó két és fél éves kislányát valamint két középiskolás korú fiúgyermekét egyedül neveli, felnőtt lánya már nem él velük. Egyszerű albérletben laknak magas albérleti és rezsiköltséggel. Az édesanya mindent megtesz gyermekeiért, fiai szakmát tanulnak. Pénzügyi nehézségei ellenére rendszeresen fizeti a közüzemi díjakat, nincs elmaradása, lakása tiszta, rendezett, mindent megtett annak érdekében, hogy munkához jusson, két hete egy nagy kereskedelmi cégnél dolgozik minimálbérért, pillanatnyilag próbaidőn. Eddig a család bevétele a családi pótlékból és még a fél évig járó GYES-ből, valamint a gyerektartási díjból állt. Ennek kétharmadát költötték lakhatásra, és ha marad a jelenlegi helyzet, annak 40%-át fogja elvinni az albérlet. Elsősorban állandó és megfelelő lakhelyre, és biztos munkahelyre lenne szükség”- hangzott el egy szerda délelőtti sajtótájékoztatón Veszprémben.

Ildikó szociális gondozó végzettséggel rendelkezik, hamarosan támogatást kaphatIldikó szociális gondozó végzettséggel rendelkezik, hamarosan támogatást kaphat

A Barcelonában élő Beke Erika és párja, Büki Péter három éve üzemeltet éttermet Barcelonai Futballárium néven a világ élvonalába tartozó futballklub, az FC Barcelona stadionja mellett. Mivel jó kapcsolatot ápolnak a klubbal, idén már egy dedikált Messi és egy Iniesta mez elárverezésével segítettek egy ötgyermekes családon, most pedig egy veszprémi édesanyát, Ildikót, és gyermekeit támogatnák. „Azért Veszprém, mert számunkra ez a szerelemváros, ott láttuk meg egymást, ott volt az első randevúnk”- mondták élő Skype-kapcsolaton keresztül.

Az új árverezéshez egy ikonikus futballmérkőzés, a márciusi 6-1-re végződő Barcelona-PSG emlékmezt ajánlották fel, melyet az akkori barcelonai kezdőtizenegy minden tagja aláírt. A család kiválasztásához a Zonta világszervezet veszprémi klubját, a Veszprémi Családsegítő Szolgálatot, valamint a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítványt kérték fel.

az elárverezésre váró mezaz elárverezésre váró mez

„A jelöltek meglátogatása után jó szívvel javasoltuk Ildikót és családját az adományra”- mondta dr. Kristóf Mihályné, a Zonta világszervezet veszprémi klubjának elnöke, aki szerint fontos lenne, ha minden magyarországi civil jótékonysági szervezet „örökbe fogadna” egy családot és segítené őket az élet buktatóin.

Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke és önkormányzati képviselő az önkormányzat nevében állt a kezdeményezés mellé. Úgy véli, ha Veszprémben segítségre van szükség, példaértékű összefogás jöhet létre, ezt a mostani eset is jól példázza. "Ha szükség van rájuk, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat és a Zonta klub is mindig a helyén van" - fogalmazott.

Mák Dóri az alapítvány elnöke, Ovádi Péter és dr. Kristóf Mihályné a szerda délelőtti sajtótájékoztatónMák Dóri az alapítvány elnöke, Ovádi Péter és dr. Kristóf Mihályné a szerda délelőtti sajtótájékoztatón

Az elárverezendő futballmezre október 14 és 26. között lehet majd licitálni a Vaterán, de a Divatbemutató kicsi másképp alapítványon keresztül is lehet adományozni. A befolyó összeg teljes egészét Ildikó és családja kapja meg.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.