2023. február 6.
//
Dóra névnap

Elhunyt Szűcs László, a Veszprémi Petőfi Színház színésze

2017. október 28. 19:57
petofiszinhaz.hu
Szűcs László színész méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség következtében 2017. október 28-án elhunyt - tájékoztatott a Veszprémi Petőfi Színház.

Szűcs László 1976-ban született. 1996-2001 között a Békés Megyei Jókai Színháznál dolgozott, majd egy évig a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja volt. 2002-2004 között az Első Szegedi Pinceszínházban játszott.

A Veszprémi Petőfi Színházhoz 2004-ben szerződött, azóta állandó tagja volt a társulatnak. Számos karakterszerepben láthatta őt a közönség, többek között A kis herceg Iszákosaként, Patikárius Jancsiként az Édes Annában, Pacoként a La Mancha lovagjában és dr. Johann Faustként A VoltEmberben. Az elmúlt évadban színpadi szerzőként is debütált. Madarat tolláról című mesejátékát jelenleg is műsoron tartja a veszprémi teátrum.

Utoljára 2017. júniusában játszott a Veszprémi Petőfi Színház színpadán a Sok hűhó semmiért és A király beszéde című produkciókban.

Szűcs Lászlót a Veszprémi Petőfi Színház saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

vehir.hu

További cikkek

Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs
Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs
Goda Krisztina többek között a Kaméleon, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem rendezője; nemrég Gárdonyi Géza művéből, az Ida regényéből készített tévéfilmet, melynek egyik forgatási helyszíne Veszprém volt. A Balázs Béla-díjas rendezőnek sikeres filmjei nagy ismertséget hoztak számára, a bulvár világa viszont teljes mértékben elkerülte. Többek között arról kérdeztük, miként lehet ma érvényesülni a szakmában…
Április 13-16. között rendezik meg a Veszprém Blues Fesztivált
Április 13-16. között rendezik meg a Veszprém Blues Fesztivált
Április 13-16. között rendezik meg a Veszprém Blues Fesztivált, amelyen négy nap alatt csaknem ötven koncert és több mint harmincöt fellépő várja a közönséget.
Fürge ujjak a gitárhúrokon
Fürge ujjak a gitárhúrokon
Mindannyiunknak vannak emlékei arról, ahogy a tábortűz mellett ülve gitárszóra énekelünk – talán e közös élményünk miatt tekintünk olyan rajongással az egy szál gitárral színpadra álló előadókra, akik a letisztult, őszinte zenét képviselik.
Elfeledett pincére bukkantak a könyvtár alatt
Elfeledett pincére bukkantak a könyvtár alatt
Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár felújítási munkálatai során egy régen elfeledett pincerendszerre bukkantak az épület alatt. Portálunknak sikerült lejutni a szűk bejáraton az épületrészbe, ahol nem csak üres termeket találtunk.
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Tizenkét zenész és zenekar által szerzett dalok a Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet, melyek a BALATORIUM ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelennek meg 2023-ban. A legmenőbb magyar előadók mellé pedig fiatal tehetségek jelentkezését is várják.