2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Elhunyt Szűcs László, a Veszprémi Petőfi Színház színésze

2017. október 28. 19:57
petofiszinhaz.hu
Szűcs László színész méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség következtében 2017. október 28-án elhunyt - tájékoztatott a Veszprémi Petőfi Színház.

Szűcs László 1976-ban született. 1996-2001 között a Békés Megyei Jókai Színháznál dolgozott, majd egy évig a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja volt. 2002-2004 között az Első Szegedi Pinceszínházban játszott.

A Veszprémi Petőfi Színházhoz 2004-ben szerződött, azóta állandó tagja volt a társulatnak. Számos karakterszerepben láthatta őt a közönség, többek között A kis herceg Iszákosaként, Patikárius Jancsiként az Édes Annában, Pacoként a La Mancha lovagjában és dr. Johann Faustként A VoltEmberben. Az elmúlt évadban színpadi szerzőként is debütált. Madarat tolláról című mesejátékát jelenleg is műsoron tartja a veszprémi teátrum.

Utoljára 2017. júniusában játszott a Veszprémi Petőfi Színház színpadán a Sok hűhó semmiért és A király beszéde című produkciókban.

Szűcs Lászlót a Veszprémi Petőfi Színház saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

vehir.hu

További cikkek

Zenei világnapi koncert a zene városában
Zenei világnapi koncert a zene városában
Szombat este a Pannon Egyetemen aulájában Veszprém két elismert zenekara, a Gárdányi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar és a Mendelssohn Kamarazenekar adott külön-külön, majd együtt is koncertet a zene világnapja alkalmából.
Palackba zárt balatoni életérzés - bemutatkozott az EKF hivatalos ginje
Palackba zárt balatoni életérzés - bemutatkozott az EKF hivatalos ginje
Egy limitált kiadású gin lett a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program gasztroprogramjának legújabb tagja: az EKF borai és söre után, már saját ginnel is büszkélkedhet az EKF. Szimbolikus, hogy a prémium minőségű, kisszériás Balaton gin a kulturális főváros gasztronómiai csúcsrendezvényén, a Balaton Wine&Gourmet első teljes napján került először a közönség elé.
Vándorkiállítás Fellner Jakab tiszteletére
Vándorkiállítás Fellner Jakab tiszteletére
Fellner Jakab építésznek jelentős szerepe volt Veszprém városképének kialakításában. Péntek délután a Városházán nyílt vándorkiállítás a tatai Kuny Domokos Múzeum szervezésében, születésének 300. évfordulója alkalmából.
Gyökeret ver Veszprémben a japán kultúra is
Gyökeret ver Veszprémben a japán kultúra is
Ünnepélyes cseresznyefa-ültetéssel fonta szorosabbra a kapcsolatait Veszprém Japánnal a Balaton Wine & Gourmet keretében.
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.