2021. május 9.
//
Gergely névnap

A forgalomkorlátozó oszlopok megállíthatják a dzsihadistákat?

2017. november 5. 6:30
Jobb híján nem marad más, amivel egy város védekezhet a teherautós merényletek ellen. De valóban ez lenne a megoldás?

A The New York Times a héten tett fel Facebook-oldalára egy videót. A két és fél perces anyagban azt taglalják, hogy mivel az utóbbi időkben a dzsihadisták jellemzően teherautókkal támadnak civilekre, egy városnak jobb híján nem marad más védekezésül, minthogy forgalomkorlátozó oszlopokat helyezzen ki. Mutatom a videót:

Ebben szépen látszik, végig van vezetve, hogy a nagyvárosok milyen szép és elegáns cövekeket, forgalmi akadályokat helyeztek ki eddig is annak érdekében, hogy korlátozzák az autós forgalmat. Az elmúlt években 166 embert öltek meg gázolásos módszerrel a dzsihadisták, és jelen állapotok szerint semmi sem utal arra, hogy ez a szám ne növekedjen a jövőben. A NYT videója érdekes módon amellett áll, hogy a nagyvárosok legjobb stratégiája ez, vagyis hogy helyezzenek ki még több oszlopot. Ez valóban megállíthatja a támadókat? Úgyis találnak más módszert.

Ez tűnik inkább egy sebnyalogatásnak, és olcsó beletörődésnek. Igaz Sadiq Khan, London muszlim polgármestere már korábban is kimondta: a terror a nagyvárosi élet velejárója, ehhez hozzá kell szokni. Köszi.

Ge. Á.

További cikkek

Hollywood nyomában Magyarországon
Hollywood nyomában Magyarországon
Vörös veréb, Fekete özvegy, Vaják. Csak néhány azok közül a hollywoodi produkciók közül, amelyeket részben vagy egészben kis hazánkban forgattak. Az elmúlt években Magyarország egyre népszerűbb lett a filmesek körében, a mozgókép és az utazás szerelmeseinek pedig izgalmas felfedezést jelenthet felkeresni a forgatási helyszíneket.
Mi marad ezután?
Mi marad ezután?
Még nagyon korai lenne azon gondolkodni, mi lesz majd, ha ennek vége. De talán a lelkünk listázhat…
Honnan ez a türelem és humánum az oltópontokon?
Honnan ez a türelem és humánum az oltópontokon?
A cikk szerzője a személyes tapasztalatait vetette össze a közösségi médiában megfigyelt véleményekkel és a hivatalos szerv nyilatkozatával az oltópontokon tapasztalható helyzetről.
Lenne igény Veszprémben vidámparkra?
Lenne igény Veszprémben vidámparkra?
Az Európa Kulturális Fővárosa-program számos meglepetést tartogat számunkra 2023-ig.
Reneszánszukat élik a társasjátékok
Reneszánszukat élik a társasjátékok
Fókuszáltabbá tesz, türelemre tanít, javítja a memóriát és szórakoztat, mi az? Ha egy találós kérdés megfejtése lenne, akkor ez alapján is lehetne definiálni a társasjátékot. A társasjáték néhány éve ismét óriási divat Magyarországon is, és ez nem véletlen, hiszen megannyi élményt rejtenek magukban, ezen felül pedig sok-sok pozitív hatása is van társasoknak.