2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Változnak az adószabályok, megújul a kádártai orvosi rendelő

2017. november 23. 1:00
Csütörtökön rendezték meg a november havi önkormányzati közgyűlést a Városháza Kossuth termében.

A képviselő-testület döntött többek között a 2018-ra érvényes adószabályokról is. Változás, hogy január elsejétől az építményadó hatálya kiterjed a közterületen lévő reklámhordozókra is, „adókötelessé válik az önkormányzat illetékességi területén lévő ingatlanon elhelyezett, a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény szerinti reklámhordozó.” Nem tartozik ebbe a kategóriába a cégtábla, üzletfelirat, a vállalkozás használatában álló ingatlanon elhelyezett, a vállalkozást népszerűsítő egyéb felirat és más grafikai megjelenítés; az üzlethelyiség kirakatában, a járművön elhelyezett gazdasági reklám; továbbá a tulajdonos által az ingatlanán elhelyezett, annak eladására vonatkozó hirdetés. A reklámfelületeket 12.000 Ft/m² éves adóval sújtja az önkormányzat.

Változtatnak a kommunális adón is: 2018-tól mentesülnek az adó megfizetése alól a 65 év feletti egyedül élők a lakcímnyilvántartás szerinti, életvitelszerűen lakhelyül szolgáló lakásuk után. Szintén mentesülnek az adó alól a komfort nélküli lakások.

A képviselők döntöttek még az önkormányzat tulajdonában lévő műalkotások gondozásával összefüggésben; jóváhagyták az egészségügyi alapellátás fogorvosi körzeteire vonatkozó feladat-ellátási szerződéseket; a VKSZ Zrt. pedig beszámolt a temetőkkel kapcsolatos éves tevékenységéről.

Döntés született a kádártai orvosi rendelő felújítására vonatkozó pályázat benyújtásáról is. A Győri út 58. szám alatti ingatlanon, a meglévő, megmaradó posta részben üresen álló épületében alakítják ki az akadálymentesített gyermek- és felnőtt praxisú háziorvosi rendelőt. Az épületen nyílászárókat cserélnek majd, szigetelik, az érintett épületrész gépészeti és villamossági felújítása készül, új padló- és falburkolatok készülnek. A felújítás tervezett költségvetése 66,6 millió forint lesz, amiből 61,6 millió forintot pályázati támogatásból, 5 millió forintot pedig önerőként biztosítanának.

vehir.hu

További cikkek

A közösség immunrendszere is vizsgázik
A közösség immunrendszere is vizsgázik
Rendkívüli közgyűlést tartottak péntek reggel a Városházán, amelyen több technikai jellegű döntés is született, valamint a polgármester új adatokat is közölt a Veszprémben elrendelt hatósági karanténokról.
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Távol maradt a költségvetés vitájától az ellenzék két frakciója, a Fidesz-KDNP képviselői mellett csak a jobbikos Kovács Rajmund szólt hozzá a témához.
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
A koronavírus, a Budapest-Veszprém közötti alacsonypadlós vonatszerelvények, és litéri elágazóba tervezett elkerülő út sürgetése is téma volt a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a Városházán.
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap