November 27-én, azaz hétfőn reggel 8 órakor nyit újra a nyáron bezárt fine-dining étterem, a Chianti. A nevet és vele az ünnepélyes alkalmakra tartogatott életérzést elengedik, hogy helyet adjanak egy nyüzsgőbb, lazább, az átlagemberhez közelebb álló bisztrónak, a Gusto13-nak. Honnan a 13-as szám? Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, hogy az ex-Chianti a Csermák Antal utca 13. alatt üzemelt.
Joggal kérdezhetnénk, hogy miért vált profilt az étterem, mikor országszerte mindig a top éttermek közt szerepelt, és az étteremkalauzok is szorgalmasan osztogatták nekik az elismeréseket. László Szabolcs étteremvezető azt mondja, egy kisvárosban végesek fine-dining lehetőségei, de gyorsan hozzáteszi, nem kell elkeseredni, ugyanis nagyon közel a megállapodás ahhoz, hogy 1-1,5 éven belül a megszokott színvonalon
Veszprém egy frekventált helyén nyitják újra a Chianti Éttermet.
Bár részleteket nem árult el. Na de vissza a Gusto 13-hoz. Az étteremvezető szerint a trendek is azt mutatják, hogy egyre többen vannak azok, akik hiányolják az egyszerűbb ételeket és körítést, épp ezért mostantól reggelizni, kávézni és ebédelni is lehet a Gusto13-ban, de marad annyira kifinomult a konyha, hogy a színház után is jól esik majd elfogyasztani egy kifogástalan vacsorát. Jó hír, hogy a szakács,- és felszolgálógárda marad, tehát a kiszolgálásra és az ételekre biztosan nem lesz panasz. Ott jártunkkor még egy bónuszt elárultak: az étlapra visszabiggyesztik a sokak által hiányolt és emlegetett régi chiantis pizzát is. Az ét-és borlapot havonta kívánják változtatni.
„Egy szűkebb, húsz tételes borlapot fogunk összehúzni, viszont a pincénkben lévő 500 tételből választva bármelyiket elfogyaszthatja majd a vacsoravendég”- árulta el az étteremvezető. Érdekesség, hogy a magyaros-olaszos fogások mellett az étlapon mindig lesz egy smokeres, bbq-s étel is.
Különlegesség, hogy nyitás után a bisztró egy delikát sarokkal is kiegészül, így mind a tésztaételek, mind a pizzák legmagasabb szintű alapanyagait tudjuk leemelni a polcról. Kvázi az ott készült fogások hozzávalóit tudjuk megvásárolni. Olívabogyókat, szószokat, rizseket, miegymást.
Mivel enteriőrben, felfogásban és koncepcióban is lazul az étterem, ez az árakon is megmutatkozik majd. A Chianti Étteremhez képest nagyjából 20%-os árcsökkenéssel lehet majd számolni.