Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Modern karácsony vintage hangulatban

2017. december 21. 6:00 // Forrás: PPG
Az adventi hajrában zsúfolásig telnek a bevásárlóközpontok, pedig a legszebb dekorációhoz vagy tökéletes ajándékhoz sokszor inkább a kreativitás a kulcs. A saját készítésű díszek segítségével átélhetjük az alkotás semmivel össze nem hasonlítható érzését, ráadásul ebben az örömben a környezetünk is osztozni fog.

Egyre többen választják az üzleteket elárasztó tömeg helyett az otthon melegét, és állnak neki az alkotásnak, legyen szó egy különleges, saját készítésű ajándékról vagy épp az ünnepi kiegészítőkről. A klasszikus koszorún és adventi naptáron túl is van élet: ezúttal egy vintage-hangulatú, mégis modern karácsonyi dekorációt ajánlunk, amit pillanatok alatt elkészíthetünk.

Vintage karácsonyváró dekor Csorba Anitától

Eszközök:

  • 4 db raklapléc
  • univerzális festék vagy Bondex Vintage Effect festék
  • Bondex Metal Effect vagy Patina Effect Wax
  • kalapács
  • szögek
  • ecset, rongy
  • tetszőleges dekorációs elem, fenyőágak, stb.
  • ragasztópisztoly
  • festéknyitó, keverőpálca

A léceket méretre vágjuk, megcsiszoljuk, és a felületüket portalanítjuk. Ezután egy rétegben visszük fel a festéket, hogy a fa erezete még látható maradjon. Vintage Effect festék esetén az ecsettel való felhordás után rögtön töröljük vissza a felületet a felesleges festék eltávolítása céljából. A festék megszáradása után egy puha rongy segítségével vékony rétegben eldolgozzuk a waxot a felületen, ez fogja az igazi vintage-hangulatot kölcsönözni a fának, valamint tartóssá és vízlepergetővé is varázsolja a felületünket.

Miután a wax is megszáradt, már össze is állíthatjuk az alapkeretet: a sarkokban 2-2 szöggel rögzítsük a léceket. Ezután következik a dekoráció központi eleme, amely tetszőleges lehet – Anita ezúttal egy szalmaőzt választott, amit ragasztópisztollyal illesztett a keretbe. Majd a fenyőágakat is ragasztópisztollyal rögzítjük, ehhez használhatunk valódi vagy műfenyőt is.
Végezetül, hogy igazán karácsonyi legyen a végeredmény, a sarkokba csillogó gömböket, a faágakra pedig díszeket ragasztunk. A hangulatot egy meleg fényű led sorral koronázzuk meg.

Ez az alapkeret azért is nagyszerű megoldás, mert a dekorációt akár szezonálisan cserélhetjük benne az évszaknak és ünnepnek megfelelően.

Ha érdekelnek az otthoni, praktikus DIY megoldások, további inspirációkért látogass el a Bondex weboldalára!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.