Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Ovádi Péter újra láthatóvá tenné Veszprémet és környékét az országgyűlésben

2018. január 19. 17:27
A Fidesz-KDNP hivatalosan is bemutatta Veszprém megyei 1. számú választókerületi jelöltjét. Porga Gyula polgármester szerint Ovádi Péter együttműködő, szorgalmas és megbízható képviselője lenne a térségnek.

A Fidesz weboldalán tette közzé kedden a 106 egyéni körzetben induló jelöltjei névsorát. A megyeszékhelyet is magába foglaló Veszprém megyei 1. számú választókerületben Ovádi Pétert, a Fidesz választókerületi elnökét, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetőjét indítják.

Navracsics Tibor uniós biztos szerint a Fidesz 2010-es kormányzása óta Veszprém gazdasága és kulturális élete többek között a polgárokkal való együttműködésnek köszönhetően emelkedő pályán van. A munkanélküliség gyakorlatilag megszűnt a térségben, a város hírnevét pedig a nemzetközi fesztiválok és rendezvények emelik. Veszprém ma az ország egyik legélhetőbb városa- mondta péntek délután az Ovádi Pétert bemutató sajtótájékoztatón Veszprémben.

Navracsics szerint szükség van arra, hogy Veszprém képviseletét országosan is helyreállítsákNavracsics szerint szükség van arra, hogy Veszprém képviseletét országosan is helyreállítsák

Az uniós biztos szerint kézenfekvő, hogy pártja idén Ovádi Pétert jelöli, hisz szükség van arra, hogy Veszprém képviseletét országosan is helyreállítsák. „Az országos űrt neki kell betöltenie, amely három éve tátong Veszprém képviseletében az országgyűlésben. 2015 óta ugyanis azt látjuk, hogy a független képviselő ahelyett, hogy a pártpolitikát félretéve a térségért dolgozna, országos pártpolitikába bonyolódva gerjeszt hiábavaló konfliktusokat.”

"Fontos választások előtt állunk, hiszen pontosan látjuk, hogy Európa milyen nehézségekkel kell, hogy szembe nézzen. Elsőként Magyarország tanúsított határozott állásfoglalást a migrációs válsággal kapcsolatban, ezért fontos hogy Veszprém megyei 1-számú választókerületben a Fidesz-KDNP által jelölt képviselő-jelölt jusson be a magyar országgyűlésbe"- mondta Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón, majd kiemelte:

„Határozott és kézzelfogható politikai munkára van szükség, olyanra, amely 2010 és 2014 között Navracsics Tibor idején jellemezte a választókerületi képviseletet. Ovádi Péterrel olyan jelöltje van a Fidesz-KDNP-nek, akivel az elmúlt időszakban számos eredményt tudtunk felmutatni. Veszprémnek egy jelenlévő és együttműködő partnerre van szüksége”

- mondta a polgármester, aki szerint Ovádi Pétert leginkább a megbízhatóság és a szorgalom jellemzi.

Porga Gyula: kézzelfogható politikai munkára van szükségPorga Gyula: kézzelfogható politikai munkára van szükség

Ovádi Péter Veszprémben született, iskoláit és az egyetemet (műszaki informatikusként) a városban végezte, családjával a mai napig itt él. Politikai pályafutását 2010-ben kezdte önkormányzati képviselőként. 2014 óta a Fidesz-KDNP veszprémi csoportjának frakcióvezetője, 2015 óta pedig a Fidesz választókerületi elnöke.

„Meggyőződésem, hogy Veszprémnek és a veszprémieknek, valamint a választókörzetben élőknek kiforrott véleménye és elvárásai vannak a képviselőjük felé. Ez pedig az a tevékenység, amit Navracsics Tibor is végzett országgyűlési képviselőként, ezen filozófia mentén igyekszem én is végezni a feladataimat. Önkormányzati képviselőként ismerem milyen emberekért felelni, az ő boldogulásukért tenni nap mint nap. Pár éve választókerületi elnökként pedig nem kisebb feladatot kaptam, mint a megyeszékhely és 24 másik település fejlesztésének elősegítése. Szerencsére a térség településeinek polgármestereivel jó kapcsolatot sikerült kialakítani.

Párthovatartozástól függetlenül közös érdekünk, hogy fejlődjön a térség, ezért majdnem minden esetben támogató és segítő város- és faluvezetőket ismertem meg. Az eredmények pedig magukért beszélnek, hiszen számos óvoda, iskola, orvosi rendelő és út újult meg”

- fogalmazott Ovádi, aki elmondása szerint olyan képviselő lenne, aki jelen van, elérhető, láthatóvá teszi Veszprémet és térségét az országgyűlésben, és aki a polgármesterekkel és a választókörzetben együtt dolgozik a térségben élőkért.

Ovádi Péter a Fidesz-KDNP veszprémi 1. számú választókerületi jelöltjeOvádi Péter a Fidesz-KDNP veszprémi 1. számú választókerületi jelöltje

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.