2018. május 26., szombat
Fülöp névnap

Havazás, ónos eső lassítja a közlekedést

  • TÉL
  • 2018.02.07
    10:05
  • Katasztrófavédelem / címlapfotó: infocam.hu
Szerda reggeltől, ahogy az ország középső tájain, úgy Veszprém megyében is változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső, vagy ónos eső hullik, ezért téliessé váltak az útviszonyok - tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Közelményt adott ki a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, melyben a következőket írják:

"Az előrejelzések szerint a nap folyamán folyamatosan vastagodó felhőtakaró mellett, jellemzően a magasabban fekvő tájakon, így például Bakonyban 6-10 centiméter friss hó is hullhat. A meteorológiai szolgálat Veszprém megyére első fokú (citrom) riasztást adott ki ónos eső miatt.

Amennyiben az időjárási viszonyok indokolttá teszik, forgalom-korlátozásokra, illetve meghosszabbodott menetidőre kell készülni, ezért útnak indulás előtt tájékozódjanak a forgalmi viszonyokról és a várható időjárásról.

Csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak! Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi és a hólánc. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről. A szokásosnál tankoljanak több üzemanyagot. Fontos segítséget jelenthet a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy térkép, de érdemes némi élelmiszert és folyadékot is az autóba készíteni.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit.
Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

Használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ)!"