2018. május 26., szombat
Fülöp névnap

HASZNÁLATBA VETTÉK A KABAY UTCAI EGÉSZSÉGHÁZAT

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata egy modern, minden igényt kielégítő Egészségház építését végezte el a belváros szívében.

A projekt összköltsége közel 175 millió Ft volt, melyből a kivitelezés értéke meghaladta a 159 millió Ft-ot. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-6.6.1-15 „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívás keretében nyert 126 millió Ft vissza nem térítendő támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 49 millió Ft önerővel egészítette ki a vissza nem térítendő támogatás összegét.

Az Egészségház építését a Min-Tech Kft., a műszaki ellenőri feladatok ellátását a VeszprémBer Zrt. végezte 2017. június-december között. Az épület műszaki-átadás átvétele, és a használatbavételi engedélyezési eljárása 2017. decemberben, illetve 2018. januárban megvalósultak.

A nettó 302 m2 alapterületű földszintes épület két aszimmetrikus magastetős tömegből áll, melyeket lapostetős nyaktag köt össze. A létesítményben 3 orvosi rendelő a szükséges kiegészítő helyiségekkel és egy védőnői tanácsadó kapott helyet. Az épület védőnői tanácsadó egysége a Kabay János utca felőli épülettömegben került elhelyezésre, melynek megközelítése az utcafronti bejáraton keresztül lehetséges. Az épület nyugati (udvari) részén a 3 db orvosi rendelő, mindegyikhez fektető csatlakoztatásával, illetve a váró helyiség került kialakításra. A rendelők az épület lapostetős nyaktagjában kialakított udvari oldalsó bejáraton keresztül érhetők el. Az épület akadálymentes kialakítású. Az ingatlanon belül 10 db közforgalom elől elzárt parkoló került megépítésre.

Az új Egészségházban 2018. január 26-tól dr. Kisvarga Magdolna (23-as körzet), dr. Gergelyi Ákos (22-es körzet), és dr. Sinka László (24-es körzet) háziorvosok, valamint a 7. és 8. számú védőnői körzet rendelői kaptak helyet.