Kevesebb, mint egy héttel ezelőtt látogatott Veszprémbe a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, és Andrzej Duda, Lengyelország elnöke. És mint ahogy az ilyen protokoll rendezvényeken lenni szokott, elkerülhetetlen volt a két államfő vendéglátása. Erről már harmadik alkalommal gondoskodott a veszprémi Gusto 13 (ex-Chianti) csapata, ugyanis a köztársasági elnök korábbi badacsonyi és tihanyi látogatásai során is ők, valamint partner éttermeik főztek a nem mindennapi vendégeknek.
Pénteken egy, a Dubniczay-palotában tartott kávészünet után este a Megyeházán szolgáltak fel egy négyfogásos vacsorát, melyet szigorúan a böjt szellemében állítottak össze.
A Gusto 13 megmutatta nekünk az alkalomra készített menüsort, íme:
- Nemesvámosi pácolt tehénsajt bodzás céklákkal, gyömbéres karottával, uborkasalátával
- Tavaszi zöldborsóleves enyhén füstölt padlizsánnal
- Gombákkal töltött burgonya konfitált, sáfrányos retekkel, csicsóka royállal, zsályás gyökérpürével
- Lúdláb tortácska eperrel és szederrel
Mindezt a borsor is lekövette, állítólag a Jásdi Furmint 2015 különösen nagy siker aratott az 56 fős asztaltársaság körében:
- Figula Sóskút Olaszrizling 2015
- Jásdi Furmint 2015
- St. Donát Magma Kékfrankos 2015
- Váli Édes négyes 2015
Szombaton Herenden tett látogatást a két államfő, ahol egy vegyes SVÉT-csapat, a Gusto 13, a Valter vendéglő, a Baricska Csárda, és a Pannonia Gasztrohajó adott szintén egy négyfogásos ebédet.