2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

A Fidesz Kovács Áront indítja az időközin

2018. május 23. 17:36
A Fidesz a 8-as számú választókörzetben Kovács Áront indítja a július 15-i időközi önkormányzati választáson.

Az időközi választásra azért van szükség, mert Ovádi Péter, a városrész korábbi önkormányzati képviselője parlamenti képviselő lett, az összeférhetetlenség miatt pedig le kellett mondani önkormányzati székéről. A választást július 15-ére írták ki, abban csak a veszprémi 8. számú választókörzetben élők érintettek.

Kovács Áron 39 éves, Veszprémben született, itt nőtt fel, jelenleg is itt él. Egy informatikai vállalat csoportmunkájáért felel, földrajz-történelem szakos tanári -és természetvédelmi mérnök diplomával rendelkezik.

Kovács Áron a Fidesz jelöltjeKovács Áron a Fidesz jelöltje

Szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta, mivel közel áll hozzá a természetvédelem, megválasztása esetén ilyen területen is szeretne tevékenykedni. Azt mondja, Ovádi Péterhez hasonlóan ő is aktív és elérhető képviselő szeretne lenne a városrészben.

A körzet korábbi önkormányzati képviselője, Ovádi Péter elmondása szerint büszkén képviselte az itt élőket, akiknek köszönetet mondva emlékeztetett, az elmúlt nyolc évben számos fejlesztés valósult meg a körzetben: rekonstruálták a Vörösmarty teret, felújították az Ördögárok utcai rendelőt, megújult a Cholnoky utcai autóbusz öböl, felújították a csatornát a Hunyadi utcában, a Kalmár térre játszóeszközöket helyeztek ki, kialakítottak egy parkot a Cserepes utcában, megújult az Ördögárok utcai játszótér, a Borsos utca új útburkolatot kapott, hamarosan pedig elindul a szabadságpusztai kerékpárút építése is. Reményei szerint Kovács Áronnal együttműködve tehet még hozzá a körzet sikereihez.

Porga Gyula, Kovács Áron és Ovádi PéterPorga Gyula, Kovács Áron és Ovádi Péter

Porga Gyula polgármester szerint Veszprém az elmúlt években dinamikus fejlődésen ment keresztül, mely a lakosok, a civil szervezetek, az intézmények és vállalkozók mellett a mindig csapatban gondolkozó képviselő testület sikere is. Kovács Áronról azt mondta, Ovádi Péter megüresedett helyére joggal pályázik, hisz elődjéhez hasonló szellemiséget képvisel, és ő jelentené a veszprémi fejlődés egyik folytonosságát.

Porga Gyula polgármester szerint Kovács Áron jelentené a folytonosságotPorga Gyula polgármester szerint Kovács Áron jelentené a folytonosságot

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Új választás, de régi eredmény Litéren
Új választás, de régi eredmény Litéren
Vasárnap megismételt polgármester-választást tartottak Litér 1. sz. szavazókörében. Az végeredmény ebben az esetben is pár szavazaton múlott.
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében, mert a szavazatok újraszámlálásakor kiderült, hogy a szavazókörben átadott voksokból hat szavazólap hiányzik, így nem eldönthető a választás eredménye.
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Az önkormányzati választások két hete lezajlottak, de jelen pillanatban még nincs hivatalosan felállt új közgyűlése Veszprémnek. Erre csütörtökön kerül sor, amikor megalakul az új testület. Rögtön az egyik legfontosabb pozícióban változás lesz.
Hivatalos a tizenhetedik is
Hivatalos a tizenhetedik is
Péntek délután vált jogerőssé a Helyi Választási Bizottság határozata, miszerint Czaun János visszalépését követően Sótonyi Mónika (Fidesz-KDNP) ülhet be a városi közgyűlésbe.
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átvehették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott önkormányzati képviselők kedd délután a Városházán. Az utolsó pillanatban is változott a képviselők névsora.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap