2019. február 20., szerda
Álmos névnap

Pro Meritis díjat kapott Róka József

A Hriszto Botev Általános Iskola vezetőjeként végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Pro Meritis díjat vehetett át Róka József.

Róka József a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett tanári oklevelet. Első munkahelye a veszprémi Bem József Általános Iskolában volt. Szaktárgyi tudását folyamatos önképzéssel, továbbképzéssel újította meg. Továbbképzéseket, tanácskozásokat szervezett más iskola technikát tanító oktatói számára. A tehetséggondozásra, valamint a fejlesztésre is egyaránt nagy gondot fordított. Számos megyei és országos tanulmányi versenyre készítette fel sikeresen diákjait.

2007 óta a Hriszto Botev Általános Iskola intézményvezetője. Vezetése alatt nyerte el az intézmény a kiváló akkreditált tehetségpont, valamint az ÖKO iskola címet. Kiváló szervezőképességgel, jó meglátásokkal rendelkezik. Személyiségfejlesztő programok és szabadidős, valamint sporttevékenységek bevezetése fűződik a nevéhez. Vezetői tevékenysége sikerességét megnövekedett tanulói és pedagógus létszám, kimagasló mérési eredmények, továbbtanulási mutatók bizonyítják.

Keze alatt egy jól működő, innovatív, a nevelés- oktatás iránt elkötelezett nevelőtestület bontakozott ki. Mindig a jobb működést, a minőség fenntartását, a fejlődés lehetőségét tartotta szem előtt, kitűnő menedzseri képességeit az iskola gyarapítására, megújítására, fejlesztésére fordította. 2017-ben a Technikatanárok Országos Egyesületétől kitüntető oklevelet vehetett át.