Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Reggae-láz

2018. július 11. 4:00 // Forrás: Ecoport magazin
Július 11-én nyitja meg kapuit az idei VeszprémFest, mégpedig egy zöld-sárga-fekete, azaz jamaikai reggae-koncerttel, melynek sztárja a műfaj szuperhőse, Bob Marley ma már szintén veteránnak számító fia, a tizenhatodik lemezénél tartó Ziggy Marley lesz.

Jubilál a fesztivál, de jubilál a muzsikus is, hiszen idén ötvenéves, és most jár először hazánkban. A többszörös Grammy-díjas előadóművész apjához hasonlóan gyakran politikai tartalommal tölti meg számait, s nyílt titok, hogy zenéjével az emberek közötti béke ügyét igyekszik előmozdítani.

Álmodozó volna? Lehet, mindenesetre Rebellion Rises! című 2018-as lemezén elénekli a Circle of Peace című békemelódiát, melynek refrénjében felhangzik a karibi muzsikus jelszavaként is értelmezhető mondat: „Only the willing will see their dreams”, azaz „Csak az arra hajlandók fogják meglátni álmaikat.” Nem új ez a jelszó, hiszen már 2010-ben, amikor a Bob fiaiból összeállt The Marley Brothers Dél-Afrikába utazott, hogy ingyenes koncertet adjon Soweto lakossága tiszteletére, utazásuk jelszava ennyi volt: „Csak az arra hajlandók!”

Photocredit: Gregory BojorquezPhotocredit: Gregory Bojorquez

Ziggy Marley sokoldalú művész, néhány évvel ezelőtt egy gyermekkönyvet is kiadott. Spirituális alkat, aki nem felejtette el, hogy a reggae vallásos zenének indult, s a karibi térség, majd az Angliában élő jamaikai kolónia szegényeit szólította meg elsősorban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.