2022. augusztus 20.
//
István névnap

Átesett a tűzkeresztségen Kovács Áron - Megemelték a rátóti óvoda építésére szánt forrást

2018. július 23. 10:00
Négy napirendi pontot tárgyalt a képviselőtestület rendkívüli közgyűlésen hétfő reggel.

A júliusi közgyűlésen mutatkozott be a testület új tagja, a nyolcas egyéni körzetben július 15-én megválasztott Kovács Áron. A Fidesz-KDNP képviselője azt a széket foglalta el, ami Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) parlamenti képviselővé választása,vagyis április óta gazdátlanul maradt a Városháza Kossuth teremben.

Kovács Áron pénteken vette át megbízólevelétKovács Áron pénteken vette át megbízólevelét

Az első napirendi pont is az ő személyéhez kapcsolódott: Ovádi lemondása után ugyanis nemcsak képviselői mandátuma, hanem bizottsági feladatai is üresen maradtak. Ezek betöltéséről hétfőn döntöttek: Kovács Áront az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság tagjává és alelnökévé választották. Kovács a Köznevelési és Ifjúsági Bizottságnak is tagja lett: azt a széket Hegedűs Barbarától (Fidesz-KDNP) vehette át, aki lemondott bizottsági tagságáról.

Kovács Áron ugyanakkor lemondott a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. Igazgatóságában betöltött tagságáról. Helyére Hegyi Gabriellát választották meg.

(archív)(archív)

A képviselők szavaztak a gyulafirátóti óvoda építésére elkülönített forrás megemeléséről is: a lehetséges kivitelezőkkel folytatott tárgyalások során ugyanis a legkedvezőbb ajánlat is magasabb volt, mint amit korábban a közgyűlés erre a célra megítélt. A 2019-es költségvetés terhére korábban 4,8 millió forint kötelezettséget válalltak, ezt most 46,2 millió forinttal emelték meg, így a teljes projektre három év alatt elkülönített saját forrás 195 millió forintról 241 millióra nő.

A közgyűlés döntött arról is, hogy benyújtja igényét a menetrend szerinti helyi közösségi közlekedésre vonatkozó állami támogatásra.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint