2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

„Kezdődhet az előadás, függöny fel!”

Megtartották hétfőn a Pannon Várszínház évadnyitó társulati ülését, amely során Vándorfi László színházigazgató ismertette a kezdődő évad műsortervét.

Az értekezleten Ovádi Péter országgyűlési képviselő is jelen volt, aki elmondta, hogy az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre pályázó Veszprémben többek között a színházakban is széles a repertoár, a Pannon Várszínház pedig olyan darabokat tud színpadra állítani, amelyek meghatározzák közösségünket – ezek közül a Béke Presszó című előadást említette kedvenceként.

Ovádi PéterOvádi Péter

Vándorfi László színházigazgató, mielőtt ismertette a 2018/2019-es évad műsortervét, büszkén emlékezett vissza 2017 őszére, amikor a Pannon Várszínház elnyerte a Veszprém megyei Prima-díjat. Viszont ezután sem dőlnek hátra, hiszen a következő műsortervet azzal a céllal állították össze, hogy még nehezebb legyen - folyamatosan emelnek a lécen. Az egyre nagyobb kihívásra való igényt, a bátorságot ősbemutatójuk, a Béke Presszó jellege is mutatja, hiszen „új” szerzőkkel készült.

Vándorfi LászlóVándorfi László

Az évadnyitón Némedi Lajos alpolgármester megköszönte a Pannon Várszínház kitűnő alkotásait, és kiemelte, hogy a város mindhárom színházának munkája elengedhetetlen volt ahhoz, hogy Veszprém kulturális szintje ilyen magasan legyen.
Mészáros Zoltán, az EKF pályázat előkészítésében részt vevő művészeti tanács elnöke mindehhez hozzátette még a színház fontos részének, a Hangvilla épületének különlegességét is, amely szinte ,,mini Müpaként" van jelen a városban.

Mészáros ZoltánMészáros Zoltán

A Pannon Várszínház még valamiben páratlan: olyan társadalmi rétegeknek segítenek, akik nem engedhetik meg maguknak a kultúra fogyasztását, viszont lenne igényük rá - mondta el Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat intézményvezetője. A színházban ugyanis lehetőség van az ingyenes főpróbabérleten keresztül megtekinteni az előadásokat - ez a tevékenység, a Családsegítő Szolgálat munkája szintén az EKF-hez kapcsolódik.

Pannon Várszínház / 2018/2019-es évad bemutatói
Veszprém, Hangvilla

Vad Fruttik – Likó Marcell – Géczi János – Vándorfi László:
Béke Presszó (zenés játék)

Márton Gyula:
Csinibaba (zenés-táncos visszarévedés a ’60-as évekbe)
A Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változata
Zeneszerzők: Bágya András, Deák Tamás, Fényes Szabolcs, Hajdú Júlia, Majláth Júlia, Nádas Gábor, Ullmann Ottó
Dalszövegírók: Bacsó Péter, Brand István, Fülöp Kálmán, G. Dénes György, Hajnal István, Hárs László, ifj. Kálmán Tibor, László Endre, S. Nagy István, Szász Péter

Marc Camoletti:
Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban (vígjáték)

Bacsó Péter:
A tanú (vígjáték)
színpadi változat: Hamvai Kornél

Hámos György – Vajda Anikó:
Mici néni két élete (vígjáték)