Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent az Ecoport magazin tizennegyedik száma

2018. szeptember 17. 14:44
A héten megjelent kiadónk online és nyomtatott formában is elérhető gazdasági és életmód magazinjának legfrissebb száma. Címlapon Csekényi Kristóf és Henrik, a családi vállalkozásként működő Csekényi Építőanyag Kereskedés és Fürdőszobaszalon telephelyvezetői.

A két testvér gyakorlatilag belenőtt a családi vállalkozásba: szüleik még egészen pici korukban indították útjára a ma már ajkai és városlődi telephellyel is rendelkező, a térség piacvezető építőanyag-kereskedésének számít céget. Interjúnkban az örökségül kapott vállalkozásról és szemléletről, csapatmunkáról, átalakult vevői igényekről és arról is beszélgettünk, mennyire egyenes út vezetett addig, míg telephelyvezetőkként átvették a stafétát szüleiktől.

Az új generációk ezúttal egy kicsit nagyobb szerepet kaptak magazinunkban is: tehetséges fiatalokat bemutató Jövőbetekintő rovatunk interjúalanya, az Y-generációs polihisztornak számító Pusztai Ádám mellett Kult rovatunkban is egy ifjú csillaggal, Kerekes Blanka fuvolaművésszel beszélgettünk komolyzenéről, álmokról, zürichi mindennapokról és a művészélet szépségeiről és nehézségeiről is. De ide sorolhatjuk a Hester«s Life csapatát is, akik idén két rangos díjat is elhoztak mentes granolákkal és müzlikkel foglalkozó vállalkozásukkal.

Igaz, még csak az ősz kopogtat az ajtón, a hegymászás az a sport, ahol inkább a tél zordsága köszön vissza időnként: Pénz-mozgás rovatunkban Koronczai Attila hobbimászó mesélt nekünk erről a nem kevés kitartást és alázatot kívánó mozgásformáról. Nem kis kihívás belevágni, de aki így tesz, nagy valószínűséggel függő lesz.

A fiatalok mellett ezúttal a kultúra is igencsak dominál a lapban: Szajki Péter filmrendező újonnan forgatott, Most van most című filmjének kulisszatitkairól mesélt nekünk, de természetesen ismét kóstoltunk ízletes borokat, benéztünk a volt Extra kávéház helyére költözött Gusto Delicate-ba, Tempó rovatunkban pedig egy szemet gyönyörködtető szabadidő-autót ajánlunk, az új Touareget.

És ha már kultúra! A színfalak mögött az újságért is felelős csapatunk már régóta dolgozott egy új, kulturális közösségi magazin beindításán, a veszpremunk.hu-n. Egy olyan oldalt szerettünk volna létrehozni, ahol a város legizgalmasabb programjai mellett a kultúrával, szabadidővel, életmóddal kapcsolatos cikkek is megtalálhatók, és amelyet tulajdonképpen mi veszprémiek mindannyian szerkesztünk. Minderről részletesen is beszámoltunk a magazinban.

S mi van még? Írtunk portrét a rekonstrukció előtt álló Petőfi Színház építőjéről, Medgyaszay Istvánról, de az EKF-ről is szót ejtünk Jan Gehllel.

Az ingyenes lap nyomtatott változata online is elérhető az ecoportmagazin.hu oldalon, ahol terjedelmesebb interjúkat és cikkeket is közlünk.

vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.