2020. február 21. // Eleonóra névnap

Bemutatkozik bloggerünk: Pribék István

2018. szeptember 29. 4:00
Talán már többen is ismernek Veszprémben, mivel 2011-től edzőként dolgozok. Akik pedig még nem ismernének, hadd mutatkozzak be: Pribék István csoportos és személyi edző vagyok.

A kettlebellre és funcionális edzésre specializálódtam, mivel ezt tartom a leghasznosabbnak a mai “modern ember” ülő életmódja okozta panaszok megoldására. Erőnléti és prevenciós edzőként sportolókkal is foglalkozok, itt jól tudom használni az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot. Hiszek az élethosszig tanulásban, folyamatosan járok képzésekre és tanfolyamokra.

Visszatérve az ülő életmódhoz, a hát és derékpanaszok a leggyakoribb “irodista” betegségnek tekinthetők manapság. Rengeteg ember életét keserítik meg nap mint nap, illetve lemondásra és kompromisszumokra kényszeríti őket hétköznapi tevékenységekben. Legyen az akár a mozgás vagy a takarítás, bevásárlás, munkavégzés.

Ez az állandósult görnyedt testtartás rendkívüli terhelést jelent a gerincre. Nem csoda, hogy a sérv egyre gyakoribb a fiatalabb korosztálynál is. Elég ha az “SMS-nyakra” gondolunk, azaz a mobilunk éjjel-nappal bámulására, szinte a rabjai vagyunk.

Egész nap flexióban vagyunk, ülünk az irodában vagy iskolában, ülünk a buszon vagy autóban, a nap végén természetesen a kanapén ülve bámuljuk a TV-t és az evést se felejtsük ki. Egyes kutatások szerint már több időt töltünk ülve, mint alvással.

A későbbi blogposztokban erről, és a panaszok megelőzésről fogok tippeket, és tanácsokat adni. Érdemes lesz követni folyamatosan majd!

vehir.hu

További cikkek

Meddig tartanak ki az újévi fogadalmak?
Meddig tartanak ki az újévi fogadalmak?
Lassan január végéhez érünk, eltelt egy hónap az évből... Vajon kitartanak még a fogadalmak??
Hogyan éljük túl a karácsonyt?
Hogyan éljük túl a karácsonyt?
Nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarországon a karácsony és a szilveszter az év étkezési csúcspontját is jelenti. Halászlé, töltött káposzta, bejgli, zserbó... Az biztos, hogy sokan vannak, akik túl sokat esznek ilyenkor, nem tudják megállni, hogy ne kóstoljanak bele mindenbe. Hogyan érdemes okosan, egészségesebben étkezni az ünnepek alatt?
Az 5 legjobb egészségtudatos ajándék
Az 5 legjobb egészségtudatos ajándék
Mit vegyünk karácsonyra? Sokszor felmerül ez a kérdés mindenkiben manapság. Milyen ajándéknak örülnének szeretteink? Mi lenne az ami hasznos, és nem kerül a fiók/szekrény mélyére 1-2 hét után? Milyen eszköz javíthat a közérzetünkön, és fizikai állapotunkon? Összeszedtem néhány hasznos tippet, amivel hosszú távon is megőrizhető az egészség.
Kell-e nekünk az izomláz?
Kell-e nekünk az izomláz?
Szerinted is kell az izomláz a hatékony edzéshez? Az, hogy mi okozza az izomlázat, és van-e az izomláz és az edzés hatékonysága között kapcsolat, tanulmányok bizonyítják, és cáfolják. Mindegyikre találhatunk kutatást.
Fogadalmakkal nem kell szilveszterig várni
Fogadalmakkal nem kell szilveszterig várni
Közeledik 2018-as év vége. Mindenhol elkezdődtek a karácsonyi vásárok, Black Friday, stb. Állítólag az edzőtermeknek kifejezetten jól megy januárban. Annak, hogy ebben az időszakban az átlagosnál több vendéggel számolhatnak, alapvetően három oka van.
2020. február 21. // Eleonóra névnap