2019. március 26., kedd
Emánuel névnap

Hetvenéves az Ipari

Hetvenedik tanévét ünnepli az Ipari Szakközépiskola. Az intézmény hetven programmal készül, aminek csúcspontja a jubileumi hét lesz márciusban.

A hetven rendezvény között szerepelnek olyanok is, amiket minden tanévben megrendeznek, idén azonban ezeken is hangsúlyos lesz a jubileum – például az osztálydekorációs verseny tematikáját is ehhez igazítják majd – vázolta a terveket csütörtöki sajtótájékoztatóján Irányi László igazgató.

Az első végzősök tablójaAz első végzősök tablója

Az ünnepségsorozat márciusban a jubileumi héten csúcsosodik majd ki. Március 19-én második alkalommal rendezik meg az Ipari Napját, amikor az iskolai egykori tanulóit várják vissza egy baráti hangulatú délutánra – és a tavaly megkezdett hagyományt folytatva újabb tantermeket neveznek majd el egykori jeles pedagógusokról. De ez a hét a jelenlegi diákok számára is különleges lesz: délelőttönként projektnap, tanulók által megtartott tanórák, diáknap töri meg a tanév rutinját – a hét csúcspontja pedig egy ünnepi gála lesz, ahol jelenlegi és egykori tanulók egyaránt megvillanthatják tehetségüket.

Irányi LászlóIrányi László

Ahogy tíz évvel ezelőtt, a hetvenedik évben is évkönyvet ad ki az iskola. Ezúttal azonban nem az 1949 óta eltelt évek statisztikáit és történeteit találhatjuk meg a kötet lapjain: egykori diákok visszaemlékezéseivel töltenék meg az oldalakat – ezeket az iskola ismert elérhetőségein keresztül lehet eljuttatni az igazgatóhoz.

A programok a következő napokban és hetekben is zajlanak: október végén, november elején többek között éjszakai focival, a hagyományos Radnóti emlékmenettel, iskolai szavalóversennyel folytatódik a jubileumi tanév.