Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jeruzsálemhegy története kötetben

2018. november 12. 3:00
Bemutatta a Veszprémi Kaleidoszkóp könyvsorozat legújabb könyvét, a Jeruzsálemhegyet a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör és a Magyar Nemzeti Levéltár. A kötet első három része: a Cserhát, a Vásárállás, és a Püspökkert után tehát már a negyedik rész is megjelent.

A könyv bemutatásának felvezetéseként Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke beszélt, aki a visszaemlékezés, a múltidézés jelentőségét hangsúlyozta. A kötet fontossága lehet, hogy ha már nem lesz kitől kérdéseket feltenni – jelen esetben Jeruzsálemhegyről –, kéznél lesz a negyedik kötet is.

Boross István, a Levéltár igazgatója elmondta: „mindig ünnepi pillanat, amikor új kiadványt engedhetünk útnak.” A könyv (nemcsak anyagi, de szellemi) támogatásáért a Veszprém Város Önkormányzatának, a Nemzeti Levéltárnak, és a Jeruzsálemhegyi Baráti Körnek mondott köszönetet.

Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében a kötet sikerének titkáról beszélt, miszerint a városrész történetének személyes hangvétele a kulcs, hiszen amellett, hogy történelmi utazáson vehetnek részt az olvasók, még családi történetekbe is betekintést nyerhetünk.

Márkusné Vörös Hajnalka egy kisebb kedvcsináló elődást tartott az érdeklődőknek. Megtudtuk, a könyvben számos olyan név és család szerepel, melyek ugyan közismertek, benne vannak a köztudatban, de történetüket nem ismerjük. A kutatások eredményeképpen a kötetben a városrész fejlődése is nyomon követhető.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.