Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fogadalmakkal nem kell szilveszterig várni

2018. november 22. 4:00
Közeledik 2018-as év vége. Mindenhol elkezdődtek a karácsonyi vásárok, Black Friday, stb. Állítólag az edzőtermeknek kifejezetten jól megy januárban. Annak, hogy ebben az időszakban az átlagosnál több vendéggel számolhatnak, alapvetően három oka van.

Az egyik ok, hogy az ünnepek lecsengésével megnő a szabadidő mennyisége, amit a hideg, ködös, korán sötétedős januári időszakban jó ötlet edzéssel eltölteni. Másrészt sokan érzik úgy, hogy a karácsonyi-szilveszteri „bűnözést”, vagyis a korlátlan étel- és italfogyasztást muszáj valamivel kompenzálniuk. Az év végén felszedett kilókat le kell dolgozniuk némi testmozgással. Persze itt van a harmadik indok is, az újévi fogadalom, ami nem ritkán a „jövőre többet sportolok” mondatban testesül meg, és a mínuszok idejére kellemes gondolatnak tűnik miközben az álomalakról fantáziálunk.

A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy az edzőtermek forgalomnövekedése csak átmeneti állapot: a kezdeti lelkesedés ugyanis rendszerint hamar elszáll ahogyan a kezdeti fogadalmak is. A karácsonyi zabálásért elég vezekelni néhány alkalommal(többség így gondolja), és az újévi fogadkozók is lassan lemorzsolódnak – így tavasszal ismét csak a törzsvendégekkel vannak a termek tele.

A toplistát az életkörülmények megváltoztatására, valamint a fogyókúrára, egészségesebb táplálkozásra vonatkozó fogadalmak vezetik – utóbbi nem meglepő módon főleg a hölgyekre jellemző!

Ha már céloknál tartunk, célszerű leírni az alábbiakra a választ:

  1. Mi a legnagyobb célom (céljaim) 2019-re?
  2. Mi az amit ki fogok próbálni, ahová el fogok menni (amit kihúzol a bakancslistádról)?
  3. Min fogsz változtatni, miről fogsz leszokni (mit fogsz új szokással helyettesíteni)?
  4. Mire fordítasz több időt?
  5. Ki az a 3-5 ember, akivel több időt szeretnél eltölteni?

Sok ember év elején kezd valami új, és csodákat ígérő diétába, vagy vesz valami táplálékkiegészítőt amitől várja a beígért hatást, rendszerint heti 3-5 kg mínuszt...

Ha már Te is estél ebbe a hibába, akkor tudod jól miről beszélek.

Nem késő most sem nekiállni mozogni, és elkezdeni kialakítani egy új, akár élethosszig tartó életmódot, ami lehetőséget ad a jójó effektus elkerülésére, és a testsúly optimalizálásra.

Ha elkezded idén a mozgást, jövőre már mást fogadhatsz meg, hiszen a sport már része lesz az életednek! :)

Az SFG kettlebell rendszer amit oktatok, úgy lett megalkotva, hogy a tanulás folyamata során fokozatosan növeljük az edzések intenzitását, így mindig felkészít a következő lépcsőfokra. Az is tökéletesen el tudja sajátítani a módszert, aki az átlagnál alacsonyabb állóképességgel kezdi el. A terhelést fokozatosan növeljük.

Ha kedvet kaptál és kialakítanál egy jó szokást, keress bátran!

üdv,
István

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.