Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legyen ezúttal a szeretet a fizetőeszközünk!

2018. november 23. 19:08
Péntek este Veszprémben is kezdetét vette a karácsonyi forgatag a belvárosi adventi vásár megnyitásával.

Az adventi időszak kezdetét a hagyományokat követve ezúttal is a város karácsonyfájának kivilágítása jelezte, melynek fényeit dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Nagy Károly apát kanonok együtt kapcsolt fel.

Ezzel hivatalosan is megnyitott a karácsonyi vásár, mely az előző évekhez képest egy kicsit más csomagolást kapott. Temesvári Balázs szerint ennek oka elsősorban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa pályázata, amelyhez igazodva idén átgondolva az irányokat, igyekeztek kulturálisabb jelleget kölcsönözni a vásárnak: az elkövetkező hetekben az árusok portékái mellett egy-egy tematikus program közül is csemegézhetünk.

Minden hétfőn, szerdán és pénteken Mesekuckó várja a legkisebbeket, hogy még színesebb és varázslatosabb legyen számukra a karácsonyvárás időszaka. Szombatonként a helyi közösségek, iskolák betlehemes csoportjai emelik a hangulatot, vasárnaponként pedig a Petőfi Színház társulatának tagjai készülnek egy-egy lelket melegítő dalcsomaggal.

Nagy Károly apát kanonok szerint ez azért is szép kezdeményezés, mert az advent időszaka végső soron mégsem csak a vásárlásról, a fogyasztásról szól, hanem a készülődésről: ilyenkor építkezünk, várakozunk a szeretetre, a békére. Mert ha körülnézünk, ma épp azt látjuk, hogy békétlenség van a világban és mind éhesek vagyunk a szeretetre. Fontos lenne, hogy ezek megtalálását is hirdessük, hogy karácsonykor minden ajtón bekopogtathasson a szeretet, hogy megtaláljuk a békét. „Ehhez először magunkban kell keresgélni, majd az utcára kimenve, a vásárban egymás között is a béke átadására kell törekednünk. És fizessünk idén szeretettel is, ne csak a pénzünkkel!" – intett a kanonok, miközben megáldotta a vásárt.

A karácsonyi vásár megnyitóján közreműködtek a Petőfi Színház társulatának tagjai is az Abigél és az Isten pénze című musicalek, valamint a Jégvarázs betétdalainak előadásával.

Az Illatos Advent teljes programkínálata elérhető IDE kattintva.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.