2021. szeptember 22.
//
Móric névnap

Ovádi: mondjuk el véleményünket a családpolitikáról!

2018. december 4. 5:30
Nem a migrációval szeretnénk a népességfogyást megállítani, hanem a magyar családok támogatásával, a gyermekvállalásra való ösztönzéssel - mondja Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

A kormány 2010 óta folyamatosan bővíti a családtámogatások rendszerét, melynek tekintetében Magyarország listavezetővé vált Európában. Magyarország célja, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok olyan támogatásokat kapjanak az otthonteremtéshez, a gyermekneveléshez vagy a bölcsődei ellátáson keresztül a gyermekfelügyelethez, melyek segítik őket abban, hogy bátran igent tudjanak mondani a gyermekvállalásra - írja sajtóközleményében Ovádi Péter, a veszprémi 1. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Mint írja, a Fidesz-kormány kétszeresére emelte a gyermekes családok támogatását, bevezette és folyamatosan bővíti a családi adókedvezményt.

„Visszaadtuk az édesanyáknak a hároméves gyest, bevezettük a gyed-extrát és a családi otthonteremtési kedvezményt. Ma több mint egymillió gyermek kap ingyenes tankönyvet és félmillió gyermek vesz részt ingyenes étkeztetésben, emellett folytatni fogjuk a gyermekes családokat támogató intézkedéseket.”

Ovádi Péter szerint fontos, hogy a családpolitika jövőjét illetően minél többen mondják el véleményüket a konzultáció formájában.

„Arra bíztatok mindenkit, mondjuk el közösen a véleményünket. Mi nem a migrációval szeretnénk a népességfogyást megállítani, hanem a magyar családoktámogatásával, a gyermekvállalásra való ösztönzéssel.”

A családok védelméről szóló Nemzeti Konzultációt nem csak papír alapon, de az interneten is ki lehet tölteni.

Mi szerepel a kérdőivben?

A kérdőíven számos kérdés szerepel, a népességfogyás, a bevándorlás és a családpolitika kapcsolata, a fiatalok életkezdési támogatása, a többgyermekes családok támogatása, továbbá, hogy a jövőben is munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatásokat.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Családokat segítő innovatív veszprémi vállalkozásokat keresnek
Családokat segítő innovatív veszprémi vállalkozásokat keresnek
Hat kategóriában összesen hatmillió forintos összdíjazással hirdette meg a Kopp Mária Intézet a Smart Family Nagydíj országos versenypályázatot, melyre szeptember 15-ig Veszprémből is várják a startupok és innovatív vállalkozások jelentkezését.
Böjte Csaba a család fontosságáról beszélt
Böjte Csaba a család fontosságáról beszélt
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes csütörtök este látogatott a királynék városába, az Agórában tartott esemény a Felelős Szülők Iskolájának tizenegyedik születésnapja apropóján valósult meg, melynek központi témája az apaság volt.
Felmérés: a járványhelyzet összehozta a családokat
Felmérés: a járványhelyzet összehozta a családokat
A koronavírus-járvány összehozta a családokat - derül ki a Médiaunió Alapítvány, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Pénzcentrum közös online kutatásából, amelynek eredményéről pénteken tájékoztatták az MTI-t.
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.
Párkapcsolati tanácsok nem párkapcsolati tanácsadóktól
Párkapcsolati tanácsok nem párkapcsolati tanácsadóktól
Bár a koronavírus-járvány árnyékában kevesebb figyelem hárult rá, de így is sikeresen lezajlott a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom játéka. A párkapcsolatok megerősítéséért életre hívott 5 lépés – egymás felé című kezdeményezés résztvevői közül három veszprémi és környékbeli árt kérdeztünk saját tapasztalatokról, problémákról és azok megoldásairól. Nem családterapeuta, hanem átlagos párok véleményei következnek.