2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona névnap

Megújult a gyulafirátóti orvosi rendelő

Közel 70 millió forintból újították fel a gyulafirátóti orvosi rendelőt. Az épületben felnőtt és gyermek háziorvosi praxis valamint védőnői szolgálat is működik.

Az uniós és állami támogatásból megvalósult projektben két rendelő és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek, várótermek felújítását, két háziorvosi praxis fejlesztését valósították meg. Az épületben dr. Szabó Tamás háziorvos és dr. Dékán Annamária gyermek háziorvos gondoskodik a lakosság egészségéről – a körzethez 3180 fő tartozik.

Nyílászárókat cseréltek, szigeteltétk a homlokzatotNyílászárókat cseréltek, szigeteltétk a homlokzatot

Az épületegyüttes szerkezetileg ugyan jó állapotban volt, energetikai korszerűsítéséhez azonban a homlokzati falak és a padlásfödém hőszigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére volt szükség. A rendelőkhöz tartozó mosdókat akadálymentesítették, a gyermekorvosi egységben a váró és a rendelő helyiségeket megcserélték, az új tájolás kedvezőbb az akadálymentesítés szempontjából. Az épület elavult elemeit: a belső padlókat, falburkolatokat, belső ajtókat, elektromos hálózatokat, gépészeti rendszereket, szanitereket, fűtési hőelosztókat is bontották, cserélték, modernizálták.

Kulturált körülmények között várakozhatnak a betegekKulturált körülmények között várakozhatnak a betegek

Megoldódott a parkolás kérdése is: az épület mellett újonnan térkövezett területen kulturált körülmények között lehet letenni az autókat, természetesen akadálymentes parkolóhelyet is találunk az egészségügyi intézménynél.

Parkolni is lehet az épület mellettParkolni is lehet az épület mellett

A tavaly tavasszal elkezdett felújítás decemberben fejeződött be, a rendelés azonban ez idő alatt is itt zajlott: a két háziorvos úgy alakította rendelési idejét, hogy meg tudjanak osztozni azon a helyiségen, amelyiket éppen nem érintette a munka. Az épületet kedd délután Brányi Mária alpolgármester, Czaun János a városrészi önkormányzat vezetője és Cziráki Zsolt, a kivitelező Min-Tech Kft. vezetője adták át az orvosoknak és a lakosságnak.

Cziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária, dr. Dékán Annamária és dr. Szabó TamásCziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária, dr. Dékán Annamária és dr. Szabó Tamás