2019. szeptember 22., vasárnap
Móric névnap

Nyár VENt, ideje hidratálni

 • VEN
 • 2019.05.04
  04:05
Elolvadt az Antarktisz, mostantól a víz az úr: a 2019-es Veszprémi Egyetemi Napok új diákrektora az AquaVEN csapatának jelöltje, Horváth Ádám, azaz DesztillÁdi lett.

Gelencsér András rektor szerint ez persze nem is történhetett volna máshogy: télre nyár jön, a VENtarktisz uralma után pedig az AquaVENnel csobbanhatunk. A Diákrektori Hivatal azért ennyire nem játszott a jelöltek kezére, a péntek esti hagyományos gálán jól megizzasztották a versenyzőket, mire kihirdették a győztest.

Igaz, ez azért meglehetősen kellemes izzasztás volt, hiszen a a D!RH és a csapatok vicces táncos műsorai mellett a gála elsősorban a díjakról szólt, amelyekkel a zsűri a héten végig hősiesen küzdő VENpolgárokat jutalmazta.

S bár a VEN elsősorban egyetemi rendezvény, az intézmény legalább annyira igyekszik bevonni a várost is, aminek háttértámogatása nélkül valószínűleg nem is lehetne olyan jó buli ez a hét. Az első díjat, a Pro VEN-t éppen ezért Veszprém első embere, Porga Gyula polgármester kapta a rendezvény sikeres megvalósulásában való hozzájárulásért.

Nem maradtak oklevél nélkül az Alkohol Tanszék előadói, a 2013-as diákrektor, Huti vezér, valamint a pac-shh formáció rapperei, Pacher Markus, Gombás Kornél és Polinszky Dávid sem, akik a legfontosabb díjak átadása előtt még egy kicsit emlékeztettek minket, kik is versenyeztek az elmúlt napokban.

A díjak végül a következőképpen alakultak:

 • Aranyhangszál díj a legjobb kortes dalnokoknak: CsVENpiönsz
 • VENnováció díja: AquaVEN
 • Az inverz egyetem legjobb előadójának díja: DzsuVENdzsi
 • Legjobb bevonulásért járó VENindulás díja: AquaVEN
 • Legjobb kocsma díja: CsVENpiönsz
 • CoolVEN díj a legcoolabb csapatnak: tVENties – a srácok ugyanis hálaként azért, hogy egy hétig bulizhatnak, a Tüzér utcai Kozmutza Gyermekotthonnak gyűjtenek ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert
 • Legjobb kortes program: DzsuVENdzsi
 • VEN Oscar a legjobb filmért: tVENties

Ezen a ponton hatalmas büszkeség tölti el szerkesztőségünket, a kisfilmet ugyanis kollégánk, Domján Attila készítette. :)

 • VEN Pálma díj a legjobb főműsorért: CsVENpiönsz

Miután tehát minden díj megtalálta gazdáját, a globális felmelegedés elérte a VENtarktiszt, Csrepkimó könnyed nyári kisgatyára cserélte kabátját és önként lemondott a diákrektori címről, majd csatlakozott az örektorok egyre gyarapodó sorához, a győztes is kihirdetett.

A VENpolgárok szavazatai alapján a jubileumi, 5VEN éves Veszprémi Egyetemi Napok diákrektora Horváth Ádám, azaz DesztillÁdi, az AquaVEN csapat jelöltje lett.

Búslakodni senkinek sem kell azért: a leköszönő csapat pingvinjei minden bizonnyal könnyen beolvadnak majd a vizes bandába. A VEN-en szerzett élményeknek és barátoknak köszönhetően, na meg a biobúvár által megígért és tökéletesre fejlesztett boldogság elixírrel hidratálva pedig úgyis mindenki örömmámorban fog úszni.