Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A kánonok többszólamúsága – nemzetközi konferencia a Pannon Egyetemen

2019. május 29. 4:00
Nemzetközi konferenciát rendez a Pannon Egyetem május 30-án és 31-én.

A tanácskozást az egyetem B épületének II. emeleti konferenciaközpontjában rendezik, Kánon és komparatisztika: a kánonok többszólamúsága kelet-közép-európai kontextusban címmel. Az eseményaz egyetem NN-12579 komparatisztikai projektjéhez kapcsolódik, vezetője Szávai Dorottya habil. egyetemi docens.

A konferencia nyelve a magyaron kívül az angol és a francia lesz. A kétnapos eseményen a kánonok többszólamúságából kiindulva megidézik – többek között – Gárdonyi Gézát, Nemes Nagy Ágnest, Esterházy Pétert, Pilinszky Jánost, de például Baudelaire-hatásaira is rávilágítanak Ady Új versek kötetében.

Az irodalomkedvelő résztvevők ismeretet kaphatnak – például – Kosztolányi Európa-képéről, Simon Weil Pilinszkyre gyakorolt hatásáról, de a jugoszláviai magyar irodalom-tankönyvek és az irodalmi kánon viszonyáról is.

A konferenciát dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Sébastien Reymond, a Budapesti Francia Intézet tudományos és egyetemi együttműködésért felelős tanácsosa nyitja meg.

A rendezvény két napjára az irodalmárok szeretettel várnak minden érdeklődő irodalomkedvelőt.

A részvétel ingyenes és regisztrációhoz sem kötött.

A teljes program itt olvasható.

Szabó Eszter
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására. 2022. augusztus 3. 11:03 Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be. 2021. november 26. 12:15 Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben. 2021. február 2. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.