2019. december 7. // Ambrus névnap

A jubileumi évet értékelte az Ipari igazgatója

2019. június 5. 15:47
Végéhez közeledik a VSZC Ipari Szakgimnázium 70. jubileumi tanéve. Az elmúlt hónapokat szerdán értékelte Irányi László igazgató.

– Sikerült majdnem maradéktalanul megvalósítani a tervezett rendezvényeket – mutatott rá az intézmény vezetője sajtótájékoztatóján. Elmondta: fontos és népszerű infrastrukturális fejlesztés volt egy belső pihenőudvar kialakítása. Újdonságként mutatkozott be a pályaorientációs nap, ahol szakemberek, cégek képviselői igyekeztek segítséget nyújtani az Iparis diákoknak. Az Ipariból az életbe programelemen volt tanulók számoltak be a középiskolát követő életútjukról, a Petőfi Színházban pedig gálaműsorral, a jelenlegi és volt tanulók fellépésével ünnepelték az intézmény hét évtizedes fennállását.

Irányi LászlóIrányi László

Voltak évek, amikor a vízitábor elmaradt az érdeklődés hiánya miatt, ezúttal azonban olyan túljelentkezés mutatkozott, hogy két turnust is szerveznek – ez is jelzi, hogy a diákok szeretik az intézményt, szívesen töltik Iparis diáktársaik és tanáraik között a szabadidejüket is. A diákélet felélénkülését jelzi az olyan programok felfutása is, mint a kultúrpince beszélgetős alkalmak vagy a vitaestek, ahol olyan komoly témákban ütköztettek érveket, mint a halálbüntetés.

Az intézmény oktatási színvonalának jó fokmérője, hogy számos diákjuk ért el jó eredményeket a szakmai és tanulmányi versenyeken. A matematika versenyeken diákjai által elért kiváló teljesítménynek is köszönhető, hogy matematikai tehetséggondozó munkájáért Kondás Ildikó tanárnőt Graphisoft-díjjal jutalmazták. Az iskola pedig az ősszel a legjobbiskola.hu által felállított rangsorban a szakgimnáziumok mezőnyében az ország 13. legjobb intézményének értékelték.

Kondás IldikóKondás Ildikó

Ami a jövőt illeti: a következő tanévre 584 tanuló jelentkezett az iskolába hét osztályba, közülük 190-et vettek fel. Elégedetlenségre talán csak az adhat okot, hogy a műanyagfeldolgozó technikus szakot nem sikerült feltölteni (a diákok a környezetvédelmi osztállyal összevonva tanulnak majd), pedig a szakmának van piaca, az itt végzett diákok keresettek, szinte biztos az elhelyezkedésük a szakmában.

Söge
Domján Attila
Kovács Bálint
2019. december 7. // Ambrus névnap