Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A jubileumi évet értékelte az Ipari igazgatója

2019. június 5. 15:47
Végéhez közeledik a VSZC Ipari Szakgimnázium 70. jubileumi tanéve. Az elmúlt hónapokat szerdán értékelte Irányi László igazgató.

– Sikerült majdnem maradéktalanul megvalósítani a tervezett rendezvényeket – mutatott rá az intézmény vezetője sajtótájékoztatóján. Elmondta: fontos és népszerű infrastrukturális fejlesztés volt egy belső pihenőudvar kialakítása. Újdonságként mutatkozott be a pályaorientációs nap, ahol szakemberek, cégek képviselői igyekeztek segítséget nyújtani az Iparis diákoknak. Az Ipariból az életbe programelemen volt tanulók számoltak be a középiskolát követő életútjukról, a Petőfi Színházban pedig gálaműsorral, a jelenlegi és volt tanulók fellépésével ünnepelték az intézmény hét évtizedes fennállását.

Irányi LászlóIrányi László

Voltak évek, amikor a vízitábor elmaradt az érdeklődés hiánya miatt, ezúttal azonban olyan túljelentkezés mutatkozott, hogy két turnust is szerveznek – ez is jelzi, hogy a diákok szeretik az intézményt, szívesen töltik Iparis diáktársaik és tanáraik között a szabadidejüket is. A diákélet felélénkülését jelzi az olyan programok felfutása is, mint a kultúrpince beszélgetős alkalmak vagy a vitaestek, ahol olyan komoly témákban ütköztettek érveket, mint a halálbüntetés.

Az intézmény oktatási színvonalának jó fokmérője, hogy számos diákjuk ért el jó eredményeket a szakmai és tanulmányi versenyeken. A matematika versenyeken diákjai által elért kiváló teljesítménynek is köszönhető, hogy matematikai tehetséggondozó munkájáért Kondás Ildikó tanárnőt Graphisoft-díjjal jutalmazták. Az iskola pedig az ősszel a legjobbiskola.hu által felállított rangsorban a szakgimnáziumok mezőnyében az ország 13. legjobb intézményének értékelték.

Kondás IldikóKondás Ildikó

Ami a jövőt illeti: a következő tanévre 584 tanuló jelentkezett az iskolába hét osztályba, közülük 190-et vettek fel. Elégedetlenségre talán csak az adhat okot, hogy a műanyagfeldolgozó technikus szakot nem sikerült feltölteni (a diákok a környezetvédelmi osztállyal összevonva tanulnak majd), pedig a szakmának van piaca, az itt végzett diákok keresettek, szinte biztos az elhelyezkedésük a szakmában.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.