2022. december 5.
//
Vilma névnap

Színek, dallamok, ováció és jókedv – megkezdődött a II. Operettfesztivál

2019. június 20. 19:18
A Veszprémi Petőfi Színház idén másodszorra rendezi meg a Rátonyi Róbert nevét viselő Operettfesztivált, melynek nyitóceremóniája már elővetítette a következő napok hangulatát.

A felhőtlen hangulat minden szempontból igaz volt a nyitóceremónián; már a kezdés előtt fél órával majdnem teljesen tele volt a színház előtti lépcsősor. A látványos műsorokat, produkciókat köszöntőbeszédek kísérték. Többek között Porga Gyula polgármester üdvözölte az operettszeretőket, és természetesen magát a fesztivált, melyet a tavalyi siker alapján már elkönyvelt Veszprém város sikeres „fesztiválnaptárjában”.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is mondott köszöntőt, sőt, nemcsak, hogy köszöntőt mondott, de a nagy nyilvánosság előtt leplezte le a színpadon letakart állapotban lévő „bábut”, mely Rátonyi Róbert egykori fellépőruhájában „tetszelgett”.

A nyitóceremónia házigazdái – csakúgy, mint tavaly – Oberfrank Pál, a színház igazgatója, illetve Keller János, a fesztivál művészeti vezetője, a Vörösmarty Színház tagja voltak.

Az ízes operettek legjavából kaphatott ízelítőt, aki eljött a megnyitóra: Oszvald Marika, Kossuth-díjas művész egy kabrióval érkezett meg a színház előtti térre, majd hosszú perceken át szórakoztatta, sőt, megénekeltette a közönséget. Idén sem maradhattak el a táncos produkciók, a Bonita Sporttánc Egyesület előadását tekinhette meg a lelkes közönség.

A megnyitón közreműködött még a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara is, Hégely Ákos karnagy vezetésével, továbbá Hrisafis Gábor artistaművész, aki cirkuszi percekkel örvendeztette meg - olykor belevonva - a nagyérdeműt. És természetesen a Petőfi Színház társulata is színpadra lépett, méghozzá operettrészletekkel szórakoztatta a nézőközönséget.

A következő napok programja itt olvasható.

Szabó Eszter
Kovács Bálint