Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színek, dallamok, ováció és jókedv – megkezdődött a II. Operettfesztivál

2019. június 20. 19:18
A Veszprémi Petőfi Színház idén másodszorra rendezi meg a Rátonyi Róbert nevét viselő Operettfesztivált, melynek nyitóceremóniája már elővetítette a következő napok hangulatát.

A felhőtlen hangulat minden szempontból igaz volt a nyitóceremónián; már a kezdés előtt fél órával majdnem teljesen tele volt a színház előtti lépcsősor. A látványos műsorokat, produkciókat köszöntőbeszédek kísérték. Többek között Porga Gyula polgármester üdvözölte az operettszeretőket, és természetesen magát a fesztivált, melyet a tavalyi siker alapján már elkönyvelt Veszprém város sikeres „fesztiválnaptárjában”.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is mondott köszöntőt, sőt, nemcsak, hogy köszöntőt mondott, de a nagy nyilvánosság előtt leplezte le a színpadon letakart állapotban lévő „bábut”, mely Rátonyi Róbert egykori fellépőruhájában „tetszelgett”.

A nyitóceremónia házigazdái – csakúgy, mint tavaly – Oberfrank Pál, a színház igazgatója, illetve Keller János, a fesztivál művészeti vezetője, a Vörösmarty Színház tagja voltak.

Az ízes operettek legjavából kaphatott ízelítőt, aki eljött a megnyitóra: Oszvald Marika, Kossuth-díjas művész egy kabrióval érkezett meg a színház előtti térre, majd hosszú perceken át szórakoztatta, sőt, megénekeltette a közönséget. Idén sem maradhattak el a táncos produkciók, a Bonita Sporttánc Egyesület előadását tekinhette meg a lelkes közönség.

A megnyitón közreműködött még a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara is, Hégely Ákos karnagy vezetésével, továbbá Hrisafis Gábor artistaművész, aki cirkuszi percekkel örvendeztette meg - olykor belevonva - a nagyérdeműt. És természetesen a Petőfi Színház társulata is színpadra lépett, méghozzá operettrészletekkel szórakoztatta a nézőközönséget.

A következő napok programja itt olvasható.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08 Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta A Komáromi Sándor vezette Pannon Színitanoda számos elismerést zsebelt be az elmúlt időszakban. Vezetője megkeresésünkre részletesen elmondta, pontosan milyen fesztiválokon jártak, de megtudtuk azt is, hogy Komáromi Sándor csapatához még most sem késő csatlakozni. 2024. június 20. 12:11 Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Lezárult a közönségszavazás a Pannon Várszínházban: a közönség Kárpáti Barbarát szavazta meg az évad legjobbjának, míg az előadások közül A lepkegyűjtő bizonyult a legjobbnak.   2024. június 12. 11:04 Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot A Veszprémi Petőfi Színház épülete előtt adták át a Mindent meg lehet beszélni Bakody-Benczédi Barátságpadot, tisztelegve ezzel is Bakody József és Benczédi Sándor előtt. 2024. június 6. 11:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.