Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Színek, dallamok, ováció és jókedv – megkezdődött a II. Operettfesztivál

2019. június 20. 19:18
A Veszprémi Petőfi Színház idén másodszorra rendezi meg a Rátonyi Róbert nevét viselő Operettfesztivált, melynek nyitóceremóniája már elővetítette a következő napok hangulatát.

A felhőtlen hangulat minden szempontból igaz volt a nyitóceremónián; már a kezdés előtt fél órával majdnem teljesen tele volt a színház előtti lépcsősor. A látványos műsorokat, produkciókat köszöntőbeszédek kísérték. Többek között Porga Gyula polgármester üdvözölte az operettszeretőket, és természetesen magát a fesztivált, melyet a tavalyi siker alapján már elkönyvelt Veszprém város sikeres „fesztiválnaptárjában”.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is mondott köszöntőt, sőt, nemcsak, hogy köszöntőt mondott, de a nagy nyilvánosság előtt leplezte le a színpadon letakart állapotban lévő „bábut”, mely Rátonyi Róbert egykori fellépőruhájában „tetszelgett”.

A nyitóceremónia házigazdái – csakúgy, mint tavaly – Oberfrank Pál, a színház igazgatója, illetve Keller János, a fesztivál művészeti vezetője, a Vörösmarty Színház tagja voltak.

Az ízes operettek legjavából kaphatott ízelítőt, aki eljött a megnyitóra: Oszvald Marika, Kossuth-díjas művész egy kabrióval érkezett meg a színház előtti térre, majd hosszú perceken át szórakoztatta, sőt, megénekeltette a közönséget. Idén sem maradhattak el a táncos produkciók, a Bonita Sporttánc Egyesület előadását tekinhette meg a lelkes közönség.

A megnyitón közreműködött még a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara is, Hégely Ákos karnagy vezetésével, továbbá Hrisafis Gábor artistaművész, aki cirkuszi percekkel örvendeztette meg - olykor belevonva - a nagyérdeműt. És természetesen a Petőfi Színház társulata is színpadra lépett, méghozzá operettrészletekkel szórakoztatta a nézőközönséget.

A következő napok programja itt olvasható.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28 Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.