2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Új életet kaptak a VeszprémFest molinói

2019. augusztus 5. 3:00
Újrahasznosítótt egyedi hátizsákok készültek a rendezvény aktualitását vesztett molinóiból.

A molinó napjaink egyik legkedveltebb reklámeszköze: látványos, időjárásálló megjelenési formát biztosít rendezvényeknek, cégeknek, különböző vállalkozásoknak. A leselejtezés előtt álló, már nem használt reklámok kezelése azonban gyakran problémát jelent: a raktárok polcain tárolt molinók, megtépázott, kidobásra váró, jobb időket megélt plakátok jövője eddig nem ígért túl sok jót.

fotó: Rebornfotó: Reborn

Körülbelül két héttel ezelőtt találkoztam az egyik közösségi oldalon a hírrel, hogy a VeszprémFest molinói nem porosodnak többé, hanem hátizsákokat készítenek a színes PVC ponyvákból.

A Reborn kreatív csapata nevéhez méltóan, az újrahasznosítás jegyében új életet ad a kidobásra ítélt anyagoknak: egyedi, színes táskák és használati tárgyak kerülnek ki műhelyükből.

Az újrahasznosítás ötlete első pillantásra is megnyerő, ám a képes, feliratos anyagokból készülő hátizsákok esztétikuma kapcsán voltak kétségeim, amik pontosan addig tartottak, amíg megláttam az első VeszprémFestes táskákat.

fotó: Rebornfotó: Reborn

Az anyagok, a minták, a feliratok a rendezvényhez is méltó minőségben kaptak új szerepet a hátizsákok egyedi dizájn elemeiként.

Ezek után talán egyértelmű, hogy bezúzás, tárolás helyett jobb, környezettudatosabb megoldásnak bizonyulhat az anyagok újrahasznosítása.

Sulyok Georgina

További cikkek

Bementünk a bevásárlóközpontba és műanyag zacskók nélkül jöttünk ki
Bementünk a bevásárlóközpontba és műanyag zacskók nélkül jöttünk ki
Végéhez közeledik a műanyagmentes július, viszont a kezdeményezés üzenete nem köthető naptári dátumokhoz. Cikksorozatunk végén megnéztük, hogy átlagemberként milyen egyszerű szabályokat kellene betartanunk, valamint hogy milyen segítségre számíthatunk a multinacionális bevásárlóközpontoktól mindebben.
Ilyen volt a Rozé Rizling Jazz Napok - ahogy mi láttuk
Ilyen volt a Rozé Rizling Jazz Napok - ahogy mi láttuk
Videónk a tíznapos veszprémi bor- és jazzfesztiválról.
Az utolsó tánc még jár nekünk
Az utolsó tánc még jár nekünk
Megint elrepült tíz nap, újabb ötven hétig kell VeszprémFest-mentes életet élnünk, amit talán csak a szokásos koncertfilm-vetítés enyhít majd. De mielőtt elengednénk az idei Rozé Rizling Jazz Napokat, még van egy búcsúesténk!
Semmi nagyzolás, csak őszinte varázslat
Semmi nagyzolás, csak őszinte varázslat
Ott voltam öt éve Katie Melua első veszprémi koncertjén, és tegnap elmentem a másodikra is. Féltem, hogy az akkori varázs megismételhetetlen, de ma már azt remélem, hogy valamikor még lesz harmadik felvonás is.
Inkább csak közösség voltunk és nem közönség
Inkább csak közösség voltunk és nem közönség
A Budapest Riddim Band és a UB40 forró reggae hangulatot ígért az esős idő ellenére a péntek esti koncertre: a bemelegítés jól sikerült, de végül mégis döcögős volt az utazás Kingston Town-ig.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap