Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Ezek a mai idősek”

2019. augusztus 12. 4:30
Előbbi kifejezést általában úgy halljuk: „Ezek a mai fiatalok”, és ezt sem a legpozitívabb értelemben használjuk. Ezért úgy döntöttem, fordítsunk meg mindent!

Fordítsuk meg a kifejezésben szereplő korosztályt, és a negatív tartalmat! Nemrég Veszprém egyik parkjában ültem egy padon, ugyanis fél órával előbb érkeztem a dolgomra. Kellemes idő volt, így azt gondoltam, leülök, lenyugszom, hallgatom a természetet. Nem telt el három perc, és egy idős hölgy indult felém… Úgy nézett rám, mint aki ismer engem; de tekintve, hogy elég jó az arcmemóriám, rájöttem, hogy csak közvetlen.

tudnodkell.infotudnodkell.info

Rögtön éreztem, hogy le fog ülni, és hogy ez a beszélgetés nem két perc lesz. Így is történt, leült, és a semmiből mesélni kezdett. Aztán megfordítottam a dolgot, és kérdezgetni kezdtem. Mint kiderült, 1938-ben született, (József Attila halála után egy évvel!). Ehhez képest, tele volt energiával, életkedvvel. Részletesen elmesélte, hogy honnan jött, mit dolgozott, mióta nyugdíjas, milyen volt anno a főnöke, és persze az unokái történetei sem maradhattak el.

Irodalmi JelenIrodalmi Jelen

Miután részletesen kiveséztük az imént felsorolt dolgokat, megkérdezte, én ki vagyok. Csillogó szemekkel figyelt, hallgatott, miközben azonosságokat talált az életünkből. A beszélgetés során egyszer sem kaptam meg, hogy bezzeg az én időmben, vagy, hogy ezek a mai fiatalok. Fél órát beszélgettem ezzel a kedves „idegennel”, valószínűleg soha nem találkozunk, de ezt a fél órát egymásnak adtuk, és a történeteinknek. Egyszóval megváltottuk a világot.

Szabó Eszter
további cikkek
Madárének, mint a stressz üldözője Eszter Madárének, mint a stressz üldözője Biztos, hogy akad, akit mégis, valamilyen oknál fogva idegesít a madárcsicsergés, a jellemző viszont az, hogy a madárének idegrendszerünk vasalója lehet, persze csak ha kihalljuk a város durva zajából. 2024. június 16. 17:53 Harminchárom szál gerbera Meli Harminchárom szál gerbera Novella a 6-os buszról. 2024. június 10. 22:32 A civil szervezetek szoknyájának esete a politikai kampányban A civil szervezetek szoknyájának esete a politikai kampányban Sok családban van egy olyan távoli rokon, akivel bár tagadhatatlan a vérségi kapocs, mégis annyira kellemetlen a jelenléte, hogy dugdosni kell az esküvőkön, vagy minél távolabb ültetni az asztalfőtől a családi összejöveteleken. Valami ilyesmi érzése van az embernek akkor is, amikor az ellenzéki politikusok választási plakátjai jönnek szembe az utcákon. A pártlogók ugyan kötelező jelleggel szerepelnek rajtuk, de távolról mintha csak elmosódott légypiszkok lennének, helyette a manapság oly divatos „civil” formációt hirdetik. De vajon honnan ered a civilség vélt ereje a politikában és miért jó elbújni a szoknyájuk mögé? Véleménycikk a kampányplakátok vizuális csiklandozásáról. 2024. május 27. 16:41 ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Dóri ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Marketing szempontból a legjobb fogás az élő szövet reklámtábla-ipar, amikor az ész és a tehetség nem kell, hogy párosuljon se egymással, se semmi egyébbel.   2024. június 18. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.