Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A levegő hódítóira emlékeztek

2019. augusztus 16. 4:00
Nagyboldogasszony napján koszorúztak a repülés áldozatainak emlékművénél.

Az ünnepélyes megemlékezésen Brányi Mária alpolgármester is lerótta tiszteletét, elhelyezve az emlékezés koszorúját. Azok előtt a katonák előtt tisztelegtek, akik repülőfeladataik végrehajtása, a haza védelme, vagy az arra történő készülés során a legdrágábbat adták, az életüket.

Augusztus 15-e a Nagyboldogasszony ünnepe, Szűz Mária mennybevételének napja, a katolikus egyház egyik kiemelkedő eseménye. Szűz Mária, aki Szent István óta Magyarország védőszentje, az újkori történelemben egyben a pilóták védőszentje is.

Soós Lajos, Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesületének elnöke is köszöntötte a megemlékezőket, a légierő haderőnem és a repülő fegyvernem napján. Mint elmondta, aki a elrugaszkodik a földtől és a levegőbe száll, soha nem úgy indul neki, hogy ez lesz az utolsó útja. Sajnos mégis hosszú az áldozatok listája, nekünk pedig kötelességünk megemlékezni róluk!

A megemlékezés végén az „égi katonák” neveit sorolták fel, de tekintettel arra, hogy ezer fölött van az áldozatok száma, minden évben harminc nevet "emelnek" ki.

Szabó Eszter
Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.