2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Szép hagyományt indított útjára Veszprém

2019. szeptember 13. 13:18
A sepsiszentgyörgyiektől vette át azt a szép tradíciót a város, melynek keretében a polgármester minden évben meghívja a gyémántlakodalmukat ünneplő házaspárokat egy vacsorára.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere úgy gondolta, ezt a hagyományt a Királynék városában is bevezeti, így szeptemberben ő is vendégül látta a felhívásra jelentkezett párokat, hogy személyesen is találkozhasson a 60 éve házasságot kötött veszprémi párokkal.

A rendezvény célja, felhívni a figyelmet a valódi értékekre, hangsúlyozni azt, ami valóban fontos.

 

- Ha erős családok alkotják a közösség alapjait, akkor az az egész közösséget erősíti. Az Önök életpályája a minta mindannyiunk számára. Bízom benne, hogy a jó példa ragadós, és azok a házasságok, melyek ma köttetnek, minimum olyan hosszú időt élnek meg szeretettel körülvéve, gyermekáldással megajándékozva, mint az Önök kapcsolata. A jó Isten áldja meg Önöket, egészségben, erőben, boldogságban! – köszöntötte a jelenlévőket Porga Gyula polgármester.

vehir.hu

További cikkek

Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Látványos videón mutatja meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred, hogyan történik az I. és II. világháborús - köztük a Veszprémben talált - bomba hatástalanítása.
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Aggasztó hírek érkeznek a szomszéd megyéből, ahol a Velencei-tó a kiszáradás szélén áll, közben Kelet-Magyarországon néhány kisebb tó helyén már csak száraz síkság található. A Balaton vízállása is elmarad az ideálistól, de a „magyar tenger” esetében jelen állás szerint még nem szükséges kongatni a vészharangot, viszont érdemes figyelni egy aggasztó tendenciára.
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
A túlzsúfolt napjaink, a sűrű hétköznapok akarva-akaratlanul egy másik világ hatalmába kerítenek bennünket. Egy elképzelt világba. Kinek ne lenne ismerős a kép, ahogy május végén a munkahelyen elkortyolt kávé közben fejben már a júliusi nyaralásán jár? De mit adnak nekünk ezek a lopott napok és mit tudunk elraktározni belőlük?
Klímabérletet vezetne be az LMP
Klímabérletet vezetne be az LMP
A havi ötezer forintos bérlet elképzeléseik szerint a környezetvédelem támogatása mellett a családok anyagi nehézségeit is csökkentené.