Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Tacskók vették be a völgyet

2019. szeptember 15. 4:00
Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton a Tacsi Talit Veszprémben a Kolostorok és kertekben. A négylábúak találkozójára az ország másik feléből is érkeztek.

Már az első is remekül indult, a Tacsi Tali pedig mostanra egyértelműen a veszprémi szeptember egyik legkedveltebb programjává nőtte ki magát. Ez nem is csoda: a tacskókat mindenhol rajongás veszi körbe, akármerre mozgunk is a világban, így aztán a találkozó hamar túllépte a város közigazgatási határait, és ha folytatódik ez a tendencia, pár év múlva akár már nemcsak országos, de nemzetközi vonzerejű rendezvénnyé is válhat – méltatta Porga Gyula polgármester, fővédnök a kezdeményezést.

Úgy látszik, a sikerhez tényleg elég csak ennyi: fogni a tacskó gazdákat és arra buzdítani, hogy gyűljenek össze. Csaba Eszter ötletgazda azért ennél egy kicsit tovább ment, a tacsi tali nem csupán kutyás-gazdis piknik. Az egész napos rendezvény során több bemutató – szarvasgombász kutya, a Veszprém Megyei Kutató Mentő Szolgálat Alapítvány bemutatója, fitnesz, zumba – is szórakoztatja az egybegyűlteket, amihez tombola és koncert, no meg persze ügyességi verseny és szépségverseny is társul.

Egy kis egészséges versenyzés pedig értelemszerűen sokakat vonz, úgyhogy idén már rekordszámú induló volt: a rövid szőrű tacskók között 42, a szálkás szőrűeknél 8, a hosszú szőrűeknél 4, az ügyességi versenyen pedig 9 versenyző.

Közülük a következőképpen alakultak a helyezések:

Ügyességi szám:

3. hely: Stoki
2. hely: Süti
1. hely: Pletyka

Hosszú szőrű tacskók:

3. hely: Dió
2. hely: Picúr
1. hely: Charlie

GALÉRIA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

Szálkás szőrű tacskók:

3. hely: Nutella
2. hely: Manó
1. hely: Hubertus

Rövid szőrű tacskók:

3. hely: Django
2. hely: Mézi
1. hely: Albatros

A szervezők díjazták a legmesszebbről érkezett gazdit is, ezt a különdíjat Szebeni Erika vehette át, aki Gyuláról utazott Veszprémbe, míg a legfiatalabb gazdi különdíját a veszprémi Kiss Juhász László vehette át 26 napos kisbabájával.

A Tacsi Tali a szórakozáson túl jótékonysági célt is szolgált: a verseny nevezési díjaiból és a felajánlott adományokból befolyt összeget a Futrinka Egyesület, az Eszkuláp Állatvédő Egyesület, az Ultimátum Állatvédő Alapítvány, a Fehér Holló Alapítvány, a Vahur Állatvédő Egyesület és a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgalat Alapitvány javára ajánlották fel a szervezők.

A Futrinka Egyesület 2006 óta végzi három kiemelt faj – német dog, magyar vizsla és a tacskó – mentését, valamint igyekszik segíteni az idős és beteg kutyusokon is. A munkatársak évente körülbelül 250-300 kutyán segítenek. A szervezet nem rendelkezik saját telephellyel. A kutyusok egy része egy bérelt kennelsoron lakik. Itt külön kennelekben laknak a kutyák, jó minőségű tápot kapnak és minden nap futhatnak, játszhatnak is egy bekerített, füves területen. Az egyesület igyekszik idős vagy beteg védenceiket, illetve a kölyökkutyákat ideiglenes befogadónál elhelyezni, hogy melegben, családi környezetben lakhassanak már örökbefogadásukat megelőzően is. A felelős állattartás elvét követve minden kutya ivartalanítás, oltás, féregtelenítés, chipezés, illetve előzetes beszélgetés, ismerkedés után kerülhet új, szerető gazdához.

Galéria
V. Tacsi Tali Veszprémben
Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42 José Cura és a tanításai VeszprémFest José Cura és a tanításai A VeszprémFest szerdai napján José Cura argentin operaénekes lépett a História Kert színpadjára. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb művésze, akinek jelenléte némiképp nosztalgiával is szolgálhatott, hiszen 2004-ben az ő fellépésével indult útjának a VeszprémFest, azt követően pedig 2010-ben és 2018-ban is színpadra állt. A szerdai operaest nem csupán egy fellépés volt, amely zenei elemekből tevődött össze, hanem akaratlanul is valódi tanítást prezentált az argentin operacsillag. 2024. július 18. 13:49 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.