2022. január 19.
//
Sára névnap

Már csak egy vetélytársa maradt Budapestnek

2014. január 30. 12:14
MTI
Baku visszavonta a 2019-es Universiadéra benyújtott pályázatát, így Budapestnek egyetlen vetélytársa maradt a rendezési jogért vívott küzdelemben.

 A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) honlapján megjelent hír szerint az azeri főváros kiszállásával a szervezet végrehajtó bizottsága Budapest és Brazíliaváros között dönt majd a Brüsszelben sorra kerülő szombati ülésén.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szeptemberben nyújtotta be hivatalosan pályázatát a 2019-es XXX. nyári Universiade budapesti megrendezésére. A magyar főváros korábban már kétszer megrendezte a legnagyobb egyetemi világversenyt: 1935-ben Egyetemi Világjátékokat, 1965-ben pedig az Universiadét, amely az olimpia után a világ második legnagyobb létszámú nemzetközi sporteseménye.

Jelenleg 13 sportág - atlétika, kosárlabda, vívás, labdarúgás, torna, ritmikus gimnasztika, cselgáncs, úszás, műugrás, vízilabda, asztalitenisz, tenisz és röplabda - szerepel a kötelezőként az Universiade programjában, ez 2017-re kiegészül a tekvondóval és 2019-re az íjászattal. A házigazda legfeljebb három plusz sportágat választhat, a magyar kandidálásban a kajak-kenu, az öttusa és a kézilabda szerepel opcionális sportágként. Az eseményre 5-6 ezer sportoló érkezésére lehetne számítani.

sgj \ hgp

vehirsport.hu

További cikkek

A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben
A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben
A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie.
Vladan Matics szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar válogatott
Vladan Matics szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar válogatott
Vladan Matics, a férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar csapat az Európa-bajnokságon.
Lékai: nem a támadásokon múlt, inkább a védekezésen
Lékai: nem a támadásokon múlt, inkább a védekezésen
Lékai Máté szerint nem a támadásokon, inkább a védekezésen múlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott nem tudta legyőzni Izland csapatát kedden, és így nem jutott tovább a csoportkörből a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar válogatott
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből, miután 31-30-ra kikapott Izlandtól a harmadik, utolsó fordulóban, kedden a budapesti MVM Dome-ban.
Gulyás István: letisztultabban kézilabdáztunk
Gulyás István: letisztultabban kézilabdáztunk
Gulyás István szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott letisztultabban játszott vasárnap Portugália 31-30-as legyőzése során a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.