2022. július 3.
//
Kornél névnap

A bennmaradásért küzd a VESC

Lezárult az alapszakasz, kezdődik a rájátszás a női röplabdások élmezőnyében. Holdinger Szilárd vezetőedző értékelte csapata eddigi teljesítményét, s a további célokról is beszélt.

Nem éppen fényes a Veszprémi Egyetem SC női röplabdacsapatának eredménysora az NB I alapszakaszában: huszonegy meccsen mindössze háromszor nyertek, s kétszer kaptak ki 3-2-re (utóbbiért is jár pont ebben a sportágban). Mindezeknek köszönhetően a tizenegyedik helyen zárták az élvonal alapszakaszát, s elkerülték a biztos kiesést jelentő utolsó helyet.

– Nehéz időszakon vagyunk túl. A tavalyi évhez képest meggyengült a keretünk, a munkahelyi, illetve iskolai elfoglaltságok miatt pedig rendszeresen „kevesen vagyunk”. Gyakorlatilag minden mérkőzésen más felállásban kell játszanunk – emelte ki a fő problémát Holdinger Szilárd, aki azt is megjegyezte, hogy sokszor csak a szerencsén múlt, hogy nem tudtak több pontot gyűjteni.

A szakvezető elmondta: lát lehetőséget együttese fejlődésre. Ezt bizonyítja, hogy amikor teljes kerettel tudtak kiállni, mindenkinek egyenrangú ellenfelei voltak.

Fotók: vsakademia.huFotók: vsakademia.hu

A lányok március nyolcadikán a szombathelyi Vasi Sport Akadémia vendégeként kezdik meg a rájátszást, melynek lebonyolítása változott az előző évekhez képest.

A play-off-ba be nem került négy együttes (a VESC mellett az ALBRECHT MVSC MVSI, a Palota RSC és a Vasi Sport Akadémia) váltott pályaválasztói joggal körmérkőzéses rendszerben játszik hat (kétszer három) mérkőzést. Az alapszakaszban elért összes eredményüket magukkal viszik. Az utolsó (tizenkettedik) helyezett kiesik az NB II-be, a tizenegyedik helyezett pedig osztályozót játszik.

– A bajnokság rajtjánál reális célként a bennmaradást tűztük ki, amelyet, ha minimálisan is, de sikerült teljesítenie a gárdának az alapszakaszban. Az osztályozót érő hely megtartásához további győzelmeket várok a társaságtól – húzta alá a szakember.

Hozzátette: a másodosztályból érkező alakulat játékereje nehezen megbecsülhető, de – véleménye szerint – van akkora különbség az első és másodosztály között, hogy esélyesként várják az osztályozót. Erre természetesen akkor kerülhet sor, ha sikerül megőrizniük utolsó előtti pozíciójukat a rájátszásban.

Zatkalik Dániel
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 6. 2022. május 8. 17:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakgimnázium CoreComm-VESC Eötvös DSE 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 5. 2022. május 1. 19:00 Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok Kispest CoreComm-VESC 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 4. 2022. április 24. 18:00 Jászberény, Bercsényi úti csarnok Jászberény CoreComm-VESC 3-2
előző események betöltése