2019. október 17. // Hedvig névnap

Kétgólos futsal-siker a görögök ellen

2014. március 16. 20:43
MLSZ
A magyar futsalválogatott vasárnap délután Szombathelyen fogadta a görögöket, és végig vezetve 4-2-es győzelmet aratott.

A magyar válogatott agresszív letámadással kezdte a meccset, a görögök sokszor a felezővonalig sem tudták felhozni a labdát, a kapunk előtt pedig csak a legritkább esetben tűntek fel. A 4. percben eredményre vezetett a letámadásos taktika, egy labdaszerzés után Rábl János szerezte meg a vezetést (1-0). A folytatásban a vendégek egy-egy kósza kontrától eltekintve nem jelentettek különösebb veszélyt a kapunkra, játékosaink a támadásépítést és befejezést gyakorolhatták. A 15. percben egy szabadrúgás után Harnisch Ákos elé került a labda, aki 5 méterről megszerezte második gólunkat (2-0). Az első 20 percben Karacs Dániel kapufájánál, valamint Lovas Norbert elhibázott kisbüntetőjénél jártunk még közel a gólszerzéshez, de a szünetig maradt a kétgólos előny.

A második félidő gyors magyar góllal kezdődött, Nagy István lőtt 10 méterről, a jobb oldalról a bal alsó sarokba. A harmadik találat után maradt a magyar fölény, helyzeteink is adódtak bőven, de hol a befejezésekbe csúszott hiba, hol a görögök kapusa védett. A 35. percben a meccs első görög helyzete góllal fejeződött be, egy kontra végén Andreas Mantis volt eredményes (3-1). Ha mezőnyben nem is játszottak hibátlanul a vendégek, a helyzetkihasználásuk tökéletes volt, a 37. percben egy újabb kontrából feljöttek egy gólra (3-2). A meccs hajrája így váratlanul izgalmasan alakult, de az utolsó másodpercekben újabb gólra váltottuk a mezőnyfölényt, Rábl János 8 méterről, a bal oldalról csavart a kapu bal oldalába, beállítva a végeredményt (4-2).

– Örülök, hogy sikerült megnyerni a mérkőzést, a játék képe alapján rászolgáltunk a sikerre - értékelt a meccs után Sito Rivera. – Jól tartottuk a labdát, nem sok lehetőséget hagytunk a görögöknek a támadásvezetésre, azt azért sajnálom, hogy a második félidőben, háromgólos vezetésnél sok helyzetet kihagytunk, a görögök pedig két kontrából két gólt szerezve szorossá tették a meccset. A fiatalok jó teljesítményt nyújtottak, bízom benne, hogy hétfőn hasonló hozzáállással, de hatékonyabb játékkal még magabiztosabb győzelemmel zárunk.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Magyarország–Görögország 4-2 (2-0)
Magyarország: Balázs Zoltán – Trencsényi János, Rábl János, Harnisch Ákos, Gál István. Cserék: Nagy István, Szabó Péter, Komáromi Péter, Lódi Tamás, Lovas Norbert, Karacs Dániel, Tihanyi Csaba. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.
Gólszerzők: Rábl (4., 40.), Harnisch (15.), Nagy (22.), ill. Mantis (35., 37.).

vehirsport.hu

További cikkek

Férfi keret a válogatott hétre
Férfi keret a válogatott hétre
Hétfőtől a hivatalos válogatott héten Budaörsön és Érden edzőtáborozik a magyar férfi kézilabda-válogatott.
A kézilabda-vesztegetési ügyben jóváhagyták az önmaguk ellen is vallók büntetését
A kézilabda-vesztegetési ügyben jóváhagyták az önmaguk ellen is vallók büntetését
Két vádlottat a bíróság - egyezségkötés alapján - elítélt a nyolc személyt érintő kézilabda-vesztegetési ügyben.
Hosszú Katinka egy aranyéremmel is elégedett lenne az olimpián
Hosszú Katinka egy aranyéremmel is elégedett lenne az olimpián
Hosszú Katinka a jövő évi olimpiai programjával kapcsolatban abban biztos, hogy a két vegyesúszó versenyszámban indul, céljait illetően pedig elmondta: egy aranyéremmel is elégedett lenne Tokióban.
Férfi kézilabda EHF Kupa: spanyol, ukrán és francia ellenfelek
Férfi kézilabda EHF Kupa: spanyol, ukrán és francia ellenfelek
Spanyol, ukrán és francia csapatokat kaptak ellenfélnek a magyar együttesek a férfi kézilabda EHF Kupa harmadik selejtezőkörében.
Szolgált és védett – a szó szoros értelmében
Szolgált és védett – a szó szoros értelmében
A Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozójának, Schmidmajer Árpádnak kétségkívül sokat köszönhet az 1. Futsal Club Veszprém. Ugyanis az alezredes hét éven át hűen szolgálta az egyesületet kapusedzőként. A kétszeres kupaezüstérmes, bajnoki bronzérmes portással közösen elevenítettük fel a múlt emlékeit.
2019. október 17. // Hedvig névnap