2023. június 6.
//
Norbert névnap

Cseh László Európa-bajnok!

2014. augusztus 20. 20:47
MTI
Cseh László hatalmas csatában nyerte meg a 200 méter vegyes szerdai döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon.

A Kőbánya SC versenyzője a pillangó után másodikként fordult, majd háton - a várakozásoknak megfelelően - átvette a vezetést, de mellen a brit Roberto Pavoni megelőzte. Gyorson aztán feljött a két német úszó is, így tulajdonképpen négyen egyszerre értek a célhoz, de a benyúlás a magyar klasszis versenyzőnek sikerült a legjobban, így 1:58.11 perccel győzött, amivel 11 századdal elmaradt a keddi elődöntős idejétől.

Cseh 12. nagymedencés Eb-aranyérmét nyerte, ebben a számban pedig sorozatban ötödször diadalmaskodott. Ez a bravúr korábban is csak neki sikerült a kontinensviadalok történetében, méghozzá 400 méter vegyesen.

Cseh László, a 200 méteres vegyesúszás aranyérmese a berlini úszó Európa-bajnokság éremátadóján 2014. augusztus 20-án. MTI Fotó: Kovács Anikó Cseh László, a 200 méteres vegyesúszás aranyérmese a berlini úszó Európa-bajnokság éremátadóján 2014. augusztus 20-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

"A győzelemnek természetesen örülök, az időmnek viszont nagyon nem, az kifejezetten gyenge, ennél jobbat szoktam menni, most fejben nem voltam száz százalékban ott" - nyilatkozta a magyar versenyző az MTI-nek. Cseh hozzátette, természetesen elfáradt, ez a teljesítmény azonban a világbajnokságra kevés lesz. "Hogy az ebben a számban sorrendben ötödik Eb-győzelmemet hová helyezem el a házi listámon? Ezen még gondolkodnom kell, az biztos, hogy a mostani volt a legnehezebb..." - tette hozzá a klasszis.    

Cseh a berlini kontinensviadal ötödik magyar érmét szerezte meg: hozzá hasonlóan győzött Hosszú Katinka 400 m vegyesen, ezüstérmes lett a nyíltvízi szakágban 10 kilométeren Risztov Éva és 25 km-en Olasz Anna, illetve harmadikként zárt a női szinkrontoronyugró páros, Kormos Villő és Reisinger Zsófia.


Eredmény, férfi 200 m vegyes, Európa-bajnok:
CSEH LÁSZLÓ 1:58.10 perc
2. Philip Heintz (Németország) 1:58.17
3. Roberto Pavoni (Nagy-Britannia) 1:58.22

vehirsport.hu