Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyar aranyérem a csapatversenyben

2014. szeptember 7. 15:38 // Forrás: MTI
Megszületett a második magyar aranyérem a balatonfüredi junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon: a Kiss Attila, Orosz Ádám, Kiss Nikoletta trió megnyerte a junior csapatversenyt.

Az már féltávnál látszott, hogy a világbajnoki cím sorsa két együttes között dől el: a negyedikként indult magyar trió 1,5 kilométer alatt csaknem utolérte a briteket, akik egy perccel előttük indultak, és a mezőny első felében tempózókra minimum 30 másodpercet vert. Kisvártatva kiderült: lesznek még izgalmak, ugyanis a három vb-dobogóssal a soraikban a 15. helyen rajtolt oroszok csupán egyetlen tizeddel úsztak gyengébb időt.

Az oroszok azután képtelenek voltak hasonló iramban tempózni a második körben, így a magyar hármas csaknem nyolc másodpercet vert rájuk, ezzel megszerezte az aranyérmet.

Orosz Ádám, Kiss Nikoletta és Kiss Attila (b-j), a balatonfüredi junior nyíltvízi úszó-világbajnokság junior csapatversenyének aranyérmesei a dobogón, az ünnepélyes eredményhirdetésen 2014. szeptember 7-én. MTI Fotó: Kovács Anikó   

A Miksi Richárd, Drigán Zoltán, Sztankovics Dóra összetételű együttes az ifjúsági csapatversenyben negyedik lett. Az aranyat a kínaiak, az ezüstöt az olaszok, a bronzot pedig az amerikaiak szerezték meg.

A magyarok így két arany- és egy bronzéremmel a második helyen végeztek az éremtáblázaton az egy ezüsttel többet gyűjtő kínaiak mögött.    

A nemzetközi szövetség (FINA) vezetői nagy elégedettséggel beszéltek a rendezésről, Paolo Barelli főtitkár kijelentette, ha évekig készül egy rendező, akkor sem tudná ezt a szervezettséget, a Balatonfüreden teremtett körülményeket felülmúlni. Cornel Marculescu ügyvezető igazgató hasonlóképp vélekedett.    

"Akkor is kiemelkedő színvonalúnak minősítenénk a rendezést, ha a magyar szövetségnek és Balatonfürednek nem csupán negyven napja, hanem kettő, netán egy éve lett volna a szervezésre" - jelentette ki.


Eredmények:

junior csapatverseny (3 km):
1. Magyarország (Kiss Attila, Orosz Ádám, Kiss Nikoletta) 33:26.1 perc
2. Oroszország 33:34.4
3. Brazília 34:26.4

ifjúsági csapatverseny (3 km):
1. Kína 33.25.5 perc
2. Olaszország 34.27.7
3. Egyesült Államok 34.33.6
4. Magyarország (Miksi Richárd, Drigán Zoltán, Sztankovics Dóra) 34.43.9

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.