Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vereséggel búcsúzott a Füred

2015. március 20. 20:25
A Balatonfüredi KSE két góllal kikapott a svéd Eskilstuna vendéglátójaként az EHF-Kupa csoportkörének utolsó fordulójában.

Tét nélkül feszült egymásnak a Balatonfüred és a svéd Eskilstuna az EHF-Kupa csoportkörének záró fordulójában. Hiába hozta el ugyanis mindkét pontot a Nexe otthonából a BKSE az előző fordulóban, a svédek nyertek a német Melsungen ellen, így mostanra minden fontos kérdés eldőlt: a svédek és a németek továbbjutottak, a horvát és a magyar együttes pedig búcsúzott a sorozattól.

A vendégek koncentráltak jobban a mérkőzés elején, akik gyorsan meg is léptek két találattal. Nem kellett sokat várni a füredi egyenlítésre, a vezetést azonban sokáig nem sikerült átvenni (11. perc: 4:4). A BKSE jól védekezett, s Székely is remekül védett. Zdolik duplája után a 14. percben mutatott először hazai előnyt az eredményjelző, majd Bóka meg is duplázta a fórt (7:5).

Kristjaen Andersson időt kért, tanítványai pedig meg is fordították a mérkőzést (21. perc: 7:8). A játékrész utolsó harmadában újabb fordulatnak lehetett tanúja a publikum. A füredi hatos fal ugyanis hibátlanul tette dolgát, miközben négyszer is sikerült mattolni a svédeket.  A 11:8-as állást Grigorjev állította be.

Vendég rohamokkal indult a második félidő, amelynek köszönhetően öt perc alatt elolvadt a különbség (12:12). Hiába találtak be a Balaton-partiak, riválisuk azonnal egyenlíteni tudott. Sőt, Östliund révén a 39. minutumban a vezetést is megszerezték (14:15). Szellősen védekezett a Csoknyai-csapat, Pettersson és Östlund is megszórta magát, a meccs háromnegyedénél már négy volt közte. A balszélső Tholin sokadszor iramodott meg a balszélen, először Székely még bravúrral védett, a következő gyors indításnál azonban már nem hibázott (15:20).

Csoknyai István harmadik idejét is kikérte, de sem ez, sem Borbély beállítása nem változtatott a mérkőzés képén. „Mintha nem is ugyanaz a csapat játszana, mint a szünet előtt” – jegyezte meg fejcsóválva egy füredi szurkoló. Az Eskilstuna már hattal is vezetett, igaz, a házigazda rövid ideig kettős emberhátrányban is kézilabdázott (52. perc: 17:23). A hajrában Borbély hetest védett, Zdolik pedig zsinórban szórta a gólokat. Sajnos ez már későinek bizonyult, a svédek előnyéből két gól megmaradt a végére (23:25).

Férfi kézilabda EHF Kupa, D csoport, 6. (utolsó) forduló:
Balatonfüredi KSE–SWE Eskilstuna Guif 23:25 (11:8)
Veszprém Aréna, 1000 néző. Vezette: Harabigou, Stanescu (románok).
Balatonfüred: SZÉKELY – IVÁNCSIK T. 6 (3), Vilovszki 1, Bánhidi 3, Gerdán, Ligetvári 1, Bóka 2. Csere: Borbély (kapus), Grigorjev 3, Juhász 1, ZDOLIK 6, Szöllősi, Faluvégi, Győri, Gábori, Kovacsics. Vezetőedző: Csoknyai István.
Eskilstuna: LUCAU – PETTERSSON 8 (1), Akerman 2, R. Andersson 1, Ingolfsson 1, ÖSTLUND 5, THOLIN 6. Csere: Edvardsson (kapus), E. Andersson, Gustavsson, Blank, Lindgren 1, Ekman 1, Freiman. Vezetőedző: Kristjaen Andresson.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.

Így látták a főszereplők

Csoknyai István: – Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Ha az első félidőben egy kicsit pontosabban játszunk, s jobban koncentrálunk, nagyobb előnnyel mehettünk volna a szünetre. Nem tudtunk azonban élni a lehetőséggel, a második játékrészben pedig volt egy tizenöt perces periódusunk, amikor a svédek átrohantak rajtunk. A végén csak kozmetikázni tudtuk az eredményt, fordítani nem sikerült. Úgy tűnik, el vagyunk átkozva a Veszprém Arénában, hiszen ebben a csarnokban nem tudunk nyerni. Idegenben mindháromszor jobb teljesítményt nyújtottunk. A vereség másik oka, hogy néhány meghatározó játékosom formán kívül játszott, tőlük sokkal többet vártam volna.

Zdolik Bence: – Tudtuk, hogy az ellenfél nagyon gyorsan kézilabdázik, erre is készültünk. Az első félidőben be tudtuk tartani a megbeszélteket, a másodikban viszont nem működött a védekezésünk.

Fotó: vehirsport.huFotó: vehirsport.hu

Kristjaen Andresson: – Az első félidőben meggyűlt a bajunk a Füred kemény védekezésével. A szünetben rendeztük a sorokat, feljavult a védekezésünket, jöttek az indításgólok, s meg is tudtuk fordítani a találkozót. Nagy erőbedobásra volt szükségünk, hiszen a Balatonfüred egy jó csapat. Büszke vagyok a győzelemre és a továbbjutásra is.

Robin Andersson: – Az első félidőben összeszedetlenek voltunk, egyénileg akartuk megoldani a támadásokat. A másodikban felvonásban rendeztük a sorainkat, feljavult a védekezésünk, aminek köszönhetően könnyű gólokat szereztünk. Igazi csapatmunkával nyertünk! 

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.