Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A Barcelona már döntős!

2015. május 30. 16:56
A spanyol bajnok megérdemelt győzelmet aratott a lengyel Kielce ellen az első kölni elődöntőben.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében a tavalyi ezüstérmes Barcelona és a 2013-as harmadik helyezett Kielce találkozott.

Aguinagalde szerezte a meccs első gólját, melyre Karabatic válaszolt. A félidő harmadának végéig kiegyenlített játékot láthatott a publikum, 4:4-nél aztán zsinórban négyet lőttek a parádésan védekező gránátvörös-kékek. 10:6-nál is négy volt közte, a mérkőzés ezen szakaszában egyértelmű volt a spanyol bajnok fölénye.

Lassanként aztán feleszmélt a sokkból Talant Dujsebajev gárdája, amely Bielecki és Aguingalde vezetésével megkezdte a felzárkózást. Öttel a szünet előtt fel is jöttek egyetlen gólra, de több technikai hibát is vétettek, így nem sikerült egyenlíteniük. A 16:14-es félidei állást a három gólig jutó Nöddesbo állította be.

A második játékrészt is a hispánok kezdték jobban, akik négy perc után ismét ötre hizlalták fórjukat. Azonban ekkor sem roppantak meg a lengyelek, sőt, pillanatok alatt négyet vágtak. 19:18-nál időt is kértek a katalánok. Kisvártatva Strlek egyenlített egy gyors indítás végén (20:20), „felrobbantva” a csarnokot. Ennél is nagyobb volt a hangzavar, amikor a következő lengyel támadás végén Bielecki a vezetést is megszerezte az övéinek. A folytatásban hatalmas adok-kapok zajlott a pályán. Felváltva záporoztak a találatok, a 42. percben is egált jelzett az eredményjelző (44. perc: 25:25).

Jól szállt be a bosnyákból lett katari, Saric a spanyol kapuba, aki több fontos védést is bemutatott. Ennek is köszönhetően tízzel a vége előtt ismét az övéi tudtak meglépni (29:26). A katari válogatottal vb-ezüstérmet szerző hálóőr a hajrában is stabil támasza volt együttesének, Xavi Pascual gárdája öttel a lefújás előtt is magabiztosan vezetett (31:27). Saric a végén Bielecki hetesét is megfogta, a hajrára már egyáltalán nem maradtak izgalmak. 33:28-as sikerének köszönhetően a Barcelona jutott a vasárnapi fináléba, a Kielce a bronzért játszhat.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 1. elődöntő:
FC Barcelona–KS Vive Tauron Kielce 33:28 (16:14)
Lanxess Arena, 20 ezer néző. Vezette: Licis, Stolarovs (lettek).
Legjobb góldobók: Karabatic 8, Lazarov 7, Sigursson 5, Nöddesbo 4, ill. Bielecki 7, Aguinagalde, Cupic 3-3.

A szombati nap legfontosabb eseményeiről ITT olvashatja a vehirsport.hu élő tudósítását.

Galéria
FC Barcelona–KS Vive Tauron Kielce 33:28 (16:14)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.