Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A Kielce a bronzérmes!

2015. május 31. 17:05
A lengyel csapat fordulatos meccsen verte a német bajnokot, amely így hazai környezetben az utolsó helyen zárta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

A Barcelonával szemben alulmaradó Kielce és a Veszprém által legyőzött Kiel harcolt vasárnap délután a BL-bronzéremért. Bár a lengyel bajnok szerezte meg a vezetést, 2:4-nél és 3:5-nél is a németeknél volt az előny. A Kielce védekezése összeállt, a hazaiak látványosan megtorpantak a gólszerzésben, mindezek eredményeként fordult is az állás (19. perc: 7:5). Bielecki és Buntic lövései is „ültek”, csapatuk továbbra is őrizte előnyét.

Újabb rohamokat indított a Kiel, amely öttel a szünet előtt egalizált is (9:9). A végjáték teljesen kiegyenlített küzdelmet hozott, Palmarsson révén átvette a vezetést a THW, majd húsz másodperccel a félidő előtt Bielecki állította be a 12:12-es állást.

Weinhold duplájának köszönhetően a „zebrák” jutattak előnyhöz a fordulás után, de pillanatok alatt fordított a sárga-kék mezes ellenfél (34. perc: 15:14). A kieliek gondjait tetézte, hogy az addigi legeredményesebb játékosuk, a négygólos Duvjnak a harmadik kiskiállítását is megkapta. A meccs kétharmadánál – Jurecki bombája után – már kettővel mentek a lengyelek (19:17).

Nagyot harcoltak a felek, úgy tűnt, hogy mindkét együttes nagyon szeretne éremmel vigasztalódni. Továbbra is rendkívül hullámzó volt a találkozó: 20:21-nél már a Kielnél volt az előny, de azonnal fordított a Dujsebajev-csapat. Szmal és Palicka is parádézott, hosszú percekig egyik kapusnak sem lehetett gólt lőni. Tízzel a vége előtt hosszabbításra álltak a felek, ekkor ismét a lengyeleket új lendületre. Olyannyira, hogy az 55. minutumban már néggyel mentek (26:22). A Kiel – akárcsak szombaton – ismét visszakapaszkodott, de megint nem sikerült fordítaniuk. A vége: 28:26 lett, a Kielce lett a bronzérmes.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, bronzmérkőzés:
KS Vive Tauron Kielce–THW Kiel 28:26 (12:12)
Legjobb góldobók:
Bielecki 9, Lijewski 5, Buntic 4, ill. Vujin 5, Lauge, Duvnjak 4-4.
Lanxess Arena, 20 ezer néző. Vezette: Johansson, Kliko (svédek).

Galéria
KS Vive Tauron Kielce–THW Kiel 28:26
Zatkalik Dávid
Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.