Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A Lóczy nyerte a diákolimpiát

2015. június 2. 15:19
Az V. korcsoportnak (1998/1999-es születésűeknek) kiírt kézilabda diákolimpiát a Lóczy Lajos Gimnázium – Balatonfüredi KSE-ben nevelkedő – csapata nyerte meg.

A pénteki, szombati csoportmeccseken a balatoniak először a házigazdákat (Zrínyi Gimnázium) győzték le 29:20-ra, majd a váci Boronkay gimnázium együttesét fektették két vállra (32:20), majd és a végén a szegedi Dugonics gimnázium is kénytelen volt kapitulálni (32:22).

A szombati elődöntőben a veszprémi Vetési gimnáziumot sikerült felülmúlni (25:19) és jöhetett a vasárnapi döntő. Következett a nagy rivális boglári Mathiász János Iskola csapata, amely a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) együttesének felel meg. A fürediek 20:19-re nyertek, s elhódították a diákolimpia V. korcsoportjának első helyezését.

Ezzel a fiatalabb lóczysok követték az 1996/1997-es születésűeket, akik szintén elsők lettek az idei diákolimpiai versenyen.

A csapat tagjai: Sneider Bence, Horváth Márton, Orbán Barni, Gaál Levente, Horváth Laci, Vékony Bence, Orbán Ákos, Németh Alex, Máthé Dominik, Takács Ádám, Sövegjártó Matyi, Turcsán Dávid, Szöllősi Olivér, Burger Kristóf. Edzők: Kárpáti Krisztián, Kis Ákos és Kovács Gábor.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.