Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Világversenyekre hangoltak

2015. június 14. 19:29 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
Pásztor Bence, Fertig Fruzsina és Somogyi Anett révén kiváló hazai eredmények születtek a veszprémi Balaton Bajnokságon.

57. alkalommal, erőt próbáló hőségben rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságot. A szervezők ezúttal is kitettek magukért. A több mint 600 nevezést számláló viadalon online lehetett követni a legfrissebb eredményeket, és több kamerával élő közvetítést is biztosítottak a résztvevők. Újdonságnak számított, hogy egy drón segítségével légi kamerás felvételek is készültek a versenyről, melyek néhány héten belül megtekinthetőek lesznek.

Az idei Balaton Bajnokságon is megemlékeztek Szabó Ernő mesteredzőről, dr. Sipőcz József edzőről és sportvezetőről, Patinszki András edzőről, Bodó Gábor testnevelőről, Stark Barbara és Strenner Judit atlétáról.

A vasárnapi rendezvény a gyerekek és amatőrök számára kiírt „Kis-Balaton” Bajnokság betétprogrammal indult, melynek keretében 60 és 600 méteren, kislabda hajításban, távolugrásban és ötösugrásban mérhették össze a tudásukat a fiatalok, valamint a Mindenki 100-as elnevezésű versenyen bárki kipróbálhatja magát 100 méteren.

A folytatásban a Serdülő Liga, a Junior Liga és a felnőtt Szuper Liga küzdelmeit láthatták a kilátogató nézők. Sok ifjúsági és junior korú versenyző is megmérette magát a felnőttek között.

Férfi kalapácsvetésben Pásztor Bence nemcsak magabiztos győzelmet aratott, hanem óriási egyéni csúcsot, 75,74 métert ért el, amivel 26 centiméterre megközelítette a felnőtt világbajnoki szintet, feljött a világranglista 25. helyére, és szinte biztossá vált a vb-részvétele, valamint elsőszámú esélyessé lépett elő az utánpótlás Európa-bajnokságon.

Férfi kalapácsvetésben kettős veszprémi siker született, a második helyet Hudi Ákos szerezte meg 72,05 méterrel.

Női kalapácsvetésben Fertig Fruzsina győzött nagy egyéni csúccsal, 68,62 méterrel, megelőzve a szombathelyi Gyurátz Rékát (68,50) és a VEDAC-os Orbán Évát (67,64), és megközelítette a 70 méteres felnőtt világbajnoki szintet.

Női 400 méteren Renkó Evelin (56,66) győzni tudott, női 3000 méter akadályon pedig Somogyi Anett harmadikként ért célba, 10:31,01-es eredménye utánpótlás Európa-bajnoki részvételt jelent számára, és a junior ligát is megnyerte.

Junior női magasugrásban Mógor Zsófia 155 centiméterrel a harmadik legjobb eredményt érte el. Junior női kalapácsvetésben Vass Tamara szintén harmadik lett 47,02 méterrel.

Férfi 3000 méter akadályon Minczér Albert 2000 méterig segítette az ex-VEDAC-os Tulok Mátyás futását, Nick Márton negyedikként ért célba (9:59,34), és megszerezte a junior liga 3. helyét.

A Serdülő Liga versenyeken is születtek remek hazai eredmények. 3000 méteren Felber Balázs másodikként (9:40,35) ért célba, távolugrásban Hén Dávid 565 centiméterrel harmadik, kalapácsvetésben Barcza Balázs 58,41 méterrel második lett. Leány 3000 méteren Perei Zsófia (12:06,74) harmadikként ért célba.

A Balaton Bajnokságot az immár hagyománnyá vált Sörmérföld zárta, ahol amatőrök és profik egyaránt megmérették magukat.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.