Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Befektetés a jövőbe

2009. szeptember 12. 10:44 // Forrás: Pannon Egyetem / vehir.hu
A Pannon Egyetem és a MOL új mesterképzés indításáról és az oktatást támogató új tanszék létrehozásáról döntött.

A MOL és a Pannon Egyetem évek óta együttműködik az oktatás, a tudományos kutatás és fejlesztés területén. A megfelelő szakember utánpótlás biztosítása érdekében pénteken, a Mérnöki Kar tanévnyitó ünnepségén szerződést írtak alá, melyben a vegyészmérnöki szak keretében a MOL Ásványolaj és petrolkémiai technológiai mesterkurzus indításáról, és a kurzus szakmai hátterét biztosító MOL Ásványolaj és Széntechnológiai Intézeti Tanszék létrehozásáról döntöttek.

A MOL szakemberei több tantárgy oktatásában is részt vesznek majd, a hallgatók részére a diplomamunkákhoz, tervezési feladatokhoz témavezetőként, konzulensként rendelkezésre állnak. A tanulók a MOL-csoport üzemeiben tölthetik el gyakorlatukat, a kiemelkedő képességű hallgatókat pedig a társaság ösztöndíjban részesíti.

- Az egyetemmel aláírt stratégiai megállapodás jelentősége túlmutat az anyagi támogatáson: célirányos befektetés a felelős utánpótlásképzésbe. Az intézmény segítségével a legfelkészültebb hallgatókat, majdani kollégáinkat találjuk meg és képezzük felkészült szakemberré - mondta el Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója.

- A szerződés egyik fontos stratégiai célkitűzésünknek, a kiváló színvonalú vegyészmérnökképzés hosszú távú fenntarthatóságának egyik biztosítéka lesz - jelentette ki dr. Rédey Ákos, rektor. - Az elmúlt közel fél évszázadban több mint 1400 okleveles vegyészmérnök és szakmérnök végzett nálunk, számos PhD dolgozat, több mint 900 tudományos közlemény és előadás, valamint több mint 20 iparilag megvalósított szabadalom született. Tervezett együttműködésünk az eddigi sikeres és nemzetközileg elismert tevékenység folytatását és fejlesztésének új távlatait biztosítja - mondta el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.