Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Régi új ügyvezető a VEDAC élén

2015. július 28. 16:43
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Klub (VEDAC) elnöksége meghozta döntését, Németh Attila korábbi ügyvezető megbízatását hosszabbította meg az idén 25 éves VEDAC elnöksége.

Az alábbiakban a VEDAC elnökségének keddi sajtóközleményét olvashatja.

Veszprém legnagyobb egyéni sportot képviselő egyesülete élére a vezetőválasztás a szervezet szabályzata szerint az elnökség feladata. A tavaly megújult elnökség összeállította a követelményrendszert, amelynek az egyesület ügyvezetőjének meg kell felelni. Az álláspályázat több helyi és országos médium segítségével nagy publicitást kapott, a részletes és szigorú pályázati feltételek ellenére is nyolc pályázat érkezett be.

Az elvárások között szerepelt egyrészről az egyesület ügyviteli és üzleti vezetése, a finanszírozás fenntartásának kérdése, a támogatók és szponzorok kezelése, forrásfelhajtás és hasznosítás. A másik oldalról a sportszakmai felkészültséget vizsgálta az elnökség. A jelentkezőknek a sportversenyek szervezése, a Magyar Atlétikai Szövetséggel, a Sportegyesületek Országos Szövetségével való kapcsolatról való elképzeléseik mellett ki kellett fejteniük az utánpótlás-neveléssel és a szabadidős (vagy közismertebb nevén tömegsport) sporttevékenységgel kapcsolatos ötleteiket is.

A nyolc pályázatot első körben az elnökségből egy szűkebb csoport, a pályáztató bizottság értékelte, az alapvető alkalmassági szempontok szerint. Ezek alapján az alkalmasnak minősített két pályázó anyagát értékelte az elnökség a 2015. július 23-i ülésén. A két pályázat közül végül az ötfős elnökség 5-0 arányban Németh Attila jelenlegi ügyvezető pályázatát támogatta.

Németh Attila a klub vezetésével és fejlesztésével kapcsolatos tervei konkrétak és előremutatóak, a pályázatában jól kifejtettek. Az elnökség melyben képviselteti magát Veszprém Megyei Jogú Város, a Pannon Egyetem és a versenyszféra is, továbbra is fontosnak tartja a versenysport támogatását, kiemelt fókusszal a közelgő olimpiára, ahova remélhetőleg több sportolót is tud a klub delegálni. Az elnökség másik üzenete és elvárása a régi-új ügyvezető irányába a várossal és az egyetemmel való kapcsolat erősítése (ehhez minden oldalról nyitottságot ígér az elnökség), valamint az élsporton kívüli szabadidős sporttevékenység erősítése a városban és vonzáskörzetében.

Az elnökség Németh Attila ügyvezetőt 2015. november 1-től öt évre nevezte ki.

VEDAC elnökség

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.