Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Huszonhárom országból érkeznek a Cell-kupára

2015. augusztus 5. 13:32
A nemzetközi kézilabda fesztivál immár tizenegyedszer érekezik a városba. Nagy László viszi a zászlót a nyitógálán.

Az augusztus 16-22. között esedékes XIX. Cell-kupára több mint háromezer vendéget várnak a szervezők – hangzott el szerda délelőtt, a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Némedi LajosNémedi Lajos

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere kiemelte: büszkeség, hogy a város továbbra is otthonul szolgálhat a nagyszabású eseménynek, amely a város széleskörű támogatását élvezi.

Süle Nándor főszervező elmondta, hogy idén a fesztivál történetének második legnépesebb küldöttségét várják. Mindössze két csapattal maradnak el a tavalyi rekordtól a nevezett csapatok tekintetében, új csúcs viszont a huszonhárom érkező ország.

Süle NándorSüle Nándor

Hozzátette: megfordulni látszik egy trend. Korábban ugyanis többnyire magyar együttesek alkották a mezőnyt, az idei évben azonban a külföldi gárdák száma meghaladta a hazaiak nevezését. Új országok is bemutatkoznak a Cell-kupán: Indai és Kamerun valamint Moldávia is először szerepel a fesztiválon.

Süle DánielSüle Dániel

Süle Dániel szervező, érdekességként megemlítette, hogy a világ további pontjairól is érdeklődtek a fesztivál iránt. Kubából és Bangladesből azonban vízumproblémák miatt nem tudtak nevezni, míg az arab csapatok vallási okok (ramadán) maradnak távol az eseménytől idén.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a korábbi évekhez hasonlóan idén is vizsgahelyszínként tíz fiatal bírópárost tesz próbára az eseményen, míg a hazai szövetség (MKSZ) tizennégy bírópárost delegál.

Idén porcelán kupát és érmeket osztanak a Cell-kupánIdén porcelán kupát és érmeket osztanak a Cell-kupán

Tíz kategóriában versenyeznek idén a csapatok. A felnőtt és junior korú játékosok egy-egy kategóriában, az U18, U16, U14, U12-es kézilabdázók pedig nemenként és korcsportokként külön-külön mérhetik össze tudásukat öt rendező város – Alsóörs, Ajka, Balatonfüred, Várpalota, Veszprém – tizenegy kézilabdapályáján.

A nyitó és záró gálának, valamint minden kategória döntő mérkőzésének a Veszprém Aréna lesz az otthona. Előbbi alkalmával a BL-döntős Veszprém csapatkapitánya, Nagy László viszi majd a zászlót.

Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek
A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa OTP Bank-Pick Szeged A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint csapata számára nagyon szép volt az idény első periódusa. 2024. szeptember 30. 20:39 Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? Veszprém Handball Club Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? A Veszprém Handball Clubra vérbeli erőpróba vár a spanyol Barca ellen az Egyiptomban zajló férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni (16.00) elődöntőjében, melyet a Sport2 televíziós csatorna élőben közvetít. 2024. szeptember 30. 18:39 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben Rosta Miklós hatszor volt eredményes a címvédő Dinamo Bucuresti együttesében, amely otthon 38-29-re verte a CSM Bacaut a román férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. szeptember 29. 20:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.