Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

U19-es férfi kézi vb veszprémiekkel, fürediekkel

2015. augusztus 5. 18:34 // Forrás: MKSZ
Augusztus 8-án az oroszországi Jekatyerinburgban elrajtol az U19-es férfi kézilabda-világbajnokság.

A magyar ifjúsági válogatott tavalyi Eb-ezüstérmét követően az A-csoportban sorrendben Lengyelország (Eb-8.), Chile, Szerbia (Eb-13.), Dél-Korea és Svédország (Eb-5.) ellen lép pályára, a csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe. Az elutazás előtt Gyurka János szövetségi edző osztotta meg gondolatait a magyar szövetség honlapján.

– Az idei oroszországi verseny lesz az 1996 után született korosztály első világbajnoksága, nyilván a tavalyi Európa-bajnokságot követően mindegyik csapat próbált fejlődni – hangsúlyozta a magyar férfi ifjúsági válogatott szövetségi edzője, Gyurka János.

– A legnagyobb kérdés valamennyi együttes számára, hogy mennyit tudott együtt készülni az elmúlt időszakban, erre a vb-n megkapjuk majd a választ. A bajnoki szezon során kevesebbet, az elmúlt időszakban a Magyar Kézilabda Szövetség segítségével többet tudtunk edzeni és mérkőzést játszani. Férfi kézilabdázásban a játékosok számára kiemelkedően fontos időszak a 18. és 19. év közötti esztendő, ez voltaképpen a fejlődés aranykora a fiúk számára, éppen ezért a csapatok teljesítményében egyik évről a másikra nagy előrelépések vagy akár visszaesések sem ritkák. A felkészülési mérkőzéseken mindenesetre láttuk, hogy minden ellenfelünk fejlődött tavaly óta. Az oroszországi tornán meglátjuk, milyen impulzusok érték a játékosokat a 2014-2015-ös szezon során. Természetesen szeretnénk megfelelni az elvárásoknak és minél jobb teljesítményt nyújtani a vb-n. A tavalyi Eb-ezüstérmet követően jó lenne megőrizni a renoménkat. A nyitómeccset a lengyelekkel vívjuk, találkoztunk velük a felkészülés során, akkor azonban ők nem komplett csapattal álltak fel. Az első mérkőzés, a vb rajtja rendkívül fontos, szeretnénk jól kezdeni a tornát – tette hozzá.

– A világbajnokság lebonyolítási rendje, az egyenes kiesési szakasz miatt nehéz helyezésekben meghatározni a csapattal szembeni elvárásokat. Szakmai szempontból fontos, hogy önmagukhoz képest folyamatosan fejlődjenek a játékosok és tovább épüljön a nemzeti csapat. A hosszú nyári felkészülés során elvégzett tartalmas szakmai munka jó alapot biztosít a fiúk számára egy újabb kiemelkedő eredmény eléréséhez – emelte ki Marczinka Zoltán, az MKSZ szakmai- és sportigazgatója.


Férfi kézilabda U19-es világbajnokság, 2015. augusztus 8-23., Oroszország, Jekatyerinburg:

Csoportbeosztás:
A-csoport: Magyarország, Svédország, Dél-Korea, Lengyelország, Chile, Szerbia
B-csoport: Spanyolország, Norvégia, Németország, Egyiptom, Izland, Venezuela
C-csoport: Dánia, Svájc, Oroszország, Katar, Algéria, Horvátország
D-csoport: Franciaország, Szlovénia, Brazília, Argentína, Japán, Tunézia

A csoportok első négy-négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

A magyar válogatott csoportmérkőzései (magyar idő szerint):
Augusztus 8. 7:00: Magyarország–Lengyelország
Augusztus 10. 15:00: Chile–Magyarország
Augusztus 11. 13:00: Magyarország–Szerbia
Augusztus 13. 15:00: Dél-Korea–Magyarország
Augusztus 14. 17:00: Magyarország–Svédország

A magyar ifjúsági válogatott kerete:
Kapusok: PÁSZTOR Imre (MOL-Pick Szeged), RÓZSAVÖLGYI Gergő (Balatonfüred)
Jobbszélsők: DÉBER Bence (Balatonfüred), SINKOVITS Benjámin (PLER)
Jobbátlövők: BARTÓK Donát (Vác), TÖRÖK Ádám (Nemzeti Kézilabda Akadémia)
Irányítók: JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya), MIKITA Bence (Nemzeti Kézilabda Akadémia),
Beállók: FÜZI Dániel (MKB-MVM Veszprém), SZEITL Erik (MKB-MVM Veszprém)
Balátlövők: GÁBOR Marcell (Grundfos Tatabánya), GYŐRI Mátyás (Balatonfüred), LIGETVÁRI Patrik (Balatonfüred), SZILÁGYI Dávid (Békés)
Balszélsők: FEKETE Dávid (MKB-MVM Veszprém), HANUSZ Egon (Csurgó)
Szövetségi edző: GYURKA János
Edző: KOPORNYIK Zsolt

vehirsport.hu
további cikkek
A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa OTP Bank-Pick Szeged A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint csapata számára nagyon szép volt az idény első periódusa. 2024. szeptember 30. 20:39 Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? Veszprém Handball Club Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? A Veszprém Handball Clubra vérbeli erőpróba vár a spanyol Barca ellen az Egyiptomban zajló férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni (16.00) elődöntőjében, melyet a Sport2 televíziós csatorna élőben közvetít. 2024. szeptember 30. 18:39 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben Rosta Miklós hatszor volt eredményes a címvédő Dinamo Bucuresti együttesében, amely otthon 38-29-re verte a CSM Bacaut a román férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. szeptember 29. 20:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.