Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Helytálltak megyénk strandkézisei

2015. augusztus 13. 17:44
A Beach Devils óriási bravúrral megnyerte csoportját, majd a nyolcadik helyen zárt, a Királylányok csapata pedig kilencedik lett a strandkézilabda-bajnokság hétvégi országos döntőjében.

A legjobb honi tíz-tíz alakulat részvételével Balatonakarattyán rendezték a strandkézilabda-bajnokság országos döntőjét. A kvalifikációs versenyeken elért remek eredményeinek köszönhetően a férfiaknál a veszprémi Beach Devils, a hölgyeknél pedig a balatonfüredi, tapolcai kézisekből verbuválódott Királylányok is érdekelt volt a seregszemlén.

A Beach Devils tavaly szerepelt először a fináléban, akkor a tízedik helyen végzett. Károlyfi Viktor együttesének idén az volt a célja hogy javítson tavalyi helyezésén, itt azonban már a csoportból való továbbjutás is nehéz feladat. A veszprémiek egy csoportba kerültek a Salgótarjáni Strandépítőkkel, az európai pontvadászatot idén második helyen záró Dinamit BHC-val, valamint a Budaörs Beach Stars és a Konecranes BHT csapatával. Mivel az „ördögöknek” három komoly nemzetközi rutinnal rendelkező gárdával kellett felvennünk a versenyt, úgy készültek, hogy a szombati nap végén a Konecranes együttesével játszanak ki-ki meccset a negyedik továbbjutó helyért.

Felső sor: Károlyfi Viktor (edző) Falkner András, Németh Alex, Farkas Ákos, Földesi Csaba, Bátori Bence, Kovács Kristóf, Németh Péter (csapatkísérő). Első sor: Kovács Ákos, Németh Martin, Honyecz Gábor, Tárkányi Péter, Blázsovics Norbert, Soós BalázsFelső sor: Károlyfi Viktor (edző) Falkner András, Németh Alex, Farkas Ákos, Földesi Csaba, Bátori Bence, Kovács Kristóf, Németh Péter (csapatkísérő). Első sor: Kovács Ákos, Németh Martin, Honyecz Gábor, Tárkányi Péter, Blázsovics Norbert, Soós Balázs

A reggeli mérkőzéseken óriási küzdelemben szétlövéssel sikerült megverniük a Salgótarjánt és a Dinamitot is, majd a Budaörstől 2:1-es vereséget szenvedtek. Az utolsó csoportmérkőzés előtt már biztos volt a helyünk a legjobb nyolcban. A Konecranes-szel a szezonban többször is találkoztak váltakozó sikerrel, így egy presztízs meccs maradt a nap végére. Nos, a bakonyiak ismét szétlövések után nyertek, így óriási bravúrral sikerült megnyerniük az A csoportot.

A vasárnap reggeli negyeddöntőben a százhalombattai Happy Hands csapatával találkoztak. Két szoros, izgalmas félidő után – minimális különbséggel – a battaiak jutottak a négybe, akik később bronzérmet szereztek. Az 5-8 helyért újra a Salgótarjánnal és a Budaörssel kellett megmérkőznie a Beach Devilsnek, a helyosztókon azonban nem sikerült megismételniük az egy nappal korábban mutatott formájukat, így két vereséggel a 8. helyen zárták a bajnokságot. A bajnoki címet a Hir-Sat Keszthely BHC szerezte meg.

– Összességében elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, mert a kitűzött célunkat sikerült teljesíteni – értékelt az együttes játékosa, Földesi Csaba. – Az első három kvalifikációs tornánkon kiharcoltuk a döntős helyünket, és ott előre tudtunk lépni az előző szezonhoz képest. Olyan játékkal jutottunk a nyolc közé, amellyel a mezőnynek és magunknak is sikerült meglepetést okozni. Az egész tornán jó játékot mutattunk és bizonyítottuk, hogy szorosan ott vagyunk a legjobbak nyomában. Remélhetőleg jövőre tovább tudunk javítani ezen az eredményen – tette hozzá.

A lányok mezőnyében a Királylányok kissé foghíjas csapatának kevesebb babér termett. A csoportban minden mérkőzésüket elveszítették – igaz, kettőt csak szétlövések után –, így az utolsó helyen zártak. Vasárnap a 9-10. helyért játszhattak, a Mangó ellen pedig szétlövésben sikerült nyerniük. Az aranyérmeket a válogatottal szinte megegyező Multichem Szentendrei NKE játékosainak nyakába akasztották.

A Királylányok döntős csapatának névsora: Berecz Nikolett, Diószegi Kata, Grósz Kitti, Kovács bernadett, Kovarszki Beatrix, Mórocz Réka, Ohr Klaudia, Pontyos Peggi, Pontyos Viktória, Radochay Beáta - archív fotóA Királylányok döntős csapatának névsora: Berecz Nikolett, Diószegi Kata, Grósz Kitti, Kovács bernadett, Kovarszki Beatrix, Mórocz Réka, Ohr Klaudia, Pontyos Peggi, Pontyos Viktória, Radochay Beáta - archív fotó

– Hullámzó volt a játék egy mérkőzésen belül is, egyik pillanatban szép dolgokat csináltak a lányok a következőben viszont semmi nem jött össze. Valószínűleg az izgalom és a túlzott bizonyítási vágy tette néha görcsössé a csapatot. A döntőnek más hangulata van, mint egy kvalifikációs tornának. A lányok először jutottak be, remélhetőleg ebből tanulva jövőre sikerül előre lépni – összegezte a történteket Földesi Csaba, aki a férfi csapat játékosaként és a női alakulat edzőjeként is érdekelt volt a rangos viadalon.

Zatkalik Dávid
további cikkek
A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa OTP Bank-Pick Szeged A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint csapata számára nagyon szép volt az idény első periódusa. 2024. szeptember 30. 20:39 Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? Veszprém Handball Club Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? A Veszprém Handball Clubra vérbeli erőpróba vár a spanyol Barca ellen az Egyiptomban zajló férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni (16.00) elődöntőjében, melyet a Sport2 televíziós csatorna élőben közvetít. 2024. szeptember 30. 18:39 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben Rosta Miklós hatszor volt eredményes a címvédő Dinamo Bucuresti együttesében, amely otthon 38-29-re verte a CSM Bacaut a román férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. szeptember 29. 20:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.