Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi sikerek a XIX. Cell-kupán

2015. augusztus 22. 12:10
U12-es, U18-as fiú és felnőtt férfi kategóriában is veszprémi győzelem született a rangos kézilabda fesztiválon.

Veszprém megye tíz sportcsarnokában öt napon át zajlottak a küzdelmek Európa egyik legnagyobb kézilabdás fesztiválján, a XIX. Cell-kupán, ahol nemenként öt-öt kategóriában (U12, U14, U16, U18, felnőtt) küzdött 19 ország csaknem 150 csapata. Akárcsak a nyitó- és záró rendezvénynek, a csütörtöki elődöntőknek és a pénteki fináléknak is a Veszprém Aréna adott otthont.

Fotó: Éles Kézisuli FacebookFotó: Éles Kézisuli Facebook

A legkisebbeknél két veszprémi csapatnak is szurkolhattunk a döntőben. A lányoknál a Padányi csapata második helyen zárt, miután a fináléban 17:14-re alulmaradt a Győri Audi ETO KC gárdájával szemben. Az Éles Kézilabda Iskola (ÉKI) együttese itt negyedik helyen zárt. Nem úgy a fiú csapatuk, amelynek a küzdelmek során senki sem tudott megálljt parancsolni. Az ÉKI az aranyéremért a Pick Szegedet verte 18:15-re. Az alsóörsiek ugyanitt ötödikek lettek.

Egy korosztállyal feljebb az ÉKI mindkét csapata döntőzött, amely óriási fegyvertény. A lányok a Győrrel szemben 20:16-ra, a fiúk pedig a Szeged ellen – óriási csatában – 17:15-re maradtak alul.

Fotó: Éles Kézisuli FacebookFotó: Éles Kézisuli Facebook

A 16 éven aluli lányok mezőnyében a Padányi bronzérmet szerzett, miután 25:13-ra kiütötte a román Petrosanit. A fiúknál az MKB-MVM Veszprém szintén bronzérmet szerzett a lengyel MKS Wielen 22:18-as legyőzésével. Ugyanitt az MKB-MVM 2000-es születésű gárdája ötödik, a Balatonfüred pedig hatodik lett.

Az U18-as fiúknál veszprémi siker született, hiszen a fináléban az MKB-MVM Veszprém 26:24-re nyert a moldáv Tiraspol ellen. Megyénk férfi utánpótlásának erejét jelzi, hogy a dobogó harmadik fokára a Balatonfüredi KSE növendékei állhattak fel.

Fotó: Marton Balázs - Kéziakadémia Veszprém FacebookFotó: Marton Balázs - Kéziakadémia Veszprém Facebook

A felnőtt férfiaknál szintén Veszprémben maradt az aranyérem. Az MKB-MVM Veszprém néven induló, a veszprémi kézilabda akadémia növendékeire épülő alakulat a döntőben a székesfehérvári Alba Regia gárdáját múlta felül 23:22-re. Harmadikként zárt a tartalékos felállású, Veszprém KSE csapata.

Zatkalik Dávid
további cikkek
A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa OTP Bank-Pick Szeged A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint csapata számára nagyon szép volt az idény első periódusa. 2024. szeptember 30. 20:39 Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? Veszprém Handball Club Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? A Veszprém Handball Clubra vérbeli erőpróba vár a spanyol Barca ellen az Egyiptomban zajló férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni (16.00) elődöntőjében, melyet a Sport2 televíziós csatorna élőben közvetít. 2024. szeptember 30. 18:39 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben Rosta Miklós hatszor volt eredményes a címvédő Dinamo Bucuresti együttesében, amely otthon 38-29-re verte a CSM Bacaut a román férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. szeptember 29. 20:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.