Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
20°C
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
20°C

Figyelem, önuralom és tisztelet

2015. október 5. 18:16
Negyedik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Budo Veszprém Harcművészeti Napot szombaton a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában.

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere, az esemény fővédnöke köszöntőjében elmondta, hogy a már hagyományossá vált harcművészeti nap lehetőséget nyújt a városban működő egyesületeknek a bemutatkozásra és egymás megismerésére. A polgármester szerint azt, hogy milyenek vagyunk, és milyen emberré szeretnénk válni, a művészeteken keresztül tudjuk megközelíteni. A szombati rendezvény jó példa arra, hogy a harcot is lehet úgy űzni, hogy az művészet legyen.

Porga Gyula szerint örömteli, hogy a városban működő harcművészeti egyesületek évről évre egyre sikeresebbek, hiszen egyre több szülő iratja be gyermekeit valamelyik csoportba. A harcművészetek gyakorlása során a gyerekek amellett, hogy kiengedik a gőzt, megtanulják az önuralmat, a figyelmet és a másik iránti tiszteletet.

Porga GyulaPorga Gyula

A rendezvény célja, hogy minél több harcművészeti irányzatnak lehetőséget biztosítson a mozgáskultúrájuk, értékeik, szellemiségük bemutatására. A jótékonysági rendezvény bevételét a harcművészeti csoportok utánpótlásnevelésére fordítják a szervezők.

A budo a japán harcművészeti módszerek összefogalaló neve. Gyakorlói szerint a harcművészet nem az ellenséggel való küzdelemről, hanem saját félelmeink leküzdéséről szól.

Csepely Máté
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.