Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétfőn játszanak a magyarok

2015. december 12. 13:25 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn játszik a lengyel csapattal a dániai világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A keziszovetseg.hu híre szerint a találkozóra 18 órakor kerül sor Herningben. Ha a magyarok továbbjutnak, akkor a negyeddöntőben az Oroszország-Koreai Köztársaság mérkőzés győztesével játszanak.

Németh András szövetség kapitány csapata úgy lett csoportjában a második, hogy a londoni olimpián döntős montenegróiak péntek este legyőzték a házigazda dánokat, így ők végeztek a herningi hatos első helyén. A magyarok csoportmásodikként a naestvedi csoport harmadikját, a lengyel együttest kapták az olimpiai kvóta megszerzése miatt fontos nyolcaddöntőre.

A magyar csapat eddig 75-ször találkozott a lengyel válogatottal, 63-szor nyert, 4-szer döntetlent ért el, és 8-szor kikapott. Az eddigi utolsó összecsapásra 2009. november 21-én került sor Győrben, a Pannon Kupán, akkor a magyarok 32-22-re győztek.

Mivel a tavalyi Eb-n a magyarok előtt végzett norvég, spanyol, svéd, montenegrói és francia együttes, valamint a riói ötkarikás játékokon házigazdaként szereplő, most címvédő brazil válogatott is bejutott a 16 közé, gyakorlatilag a vasárnapi-hétfői nyolcaddöntők győztesei egészen biztosan részt vehetnek majd az olimpiai kijutásról határozó márciusi kvalifikációs tornán.

A nyolcaddöntő párosítása:

vasárnap:
Brazília-Románia, Kolding 20.30
Németország-Norvégia, Frederikshavn 20.30
Dánia-Svédország, Herning 20.45
Hollandia-Szerbia, Naestved 20.45

hétfő:
Spanyolország-Franciaország, Kolding 17.45
MAGYARORSZÁG-Lengyelország, Herning 18.00
Oroszország-Koreai Köztársaság, Kolding 20.20
Montenegró-Angola, Herning 20.45

vehirsport.hu
további cikkek
Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója sport Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója. ma 14:08 A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 Nemzetek Ligája: Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája: Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében Újoncként Szűcs Kornélt is meghívta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 24 fős keretébe. tegnap 13:35 Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar labdarúgó-válogatott, amely jövő pénteken Hollandiát fogadja, két hét múlva pedig Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában. 2024. szeptember 30. 21:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.